En sväng på stan

Natten har vart underbar. Min älskade lilla bebis har haft en natt fri från en massa snorande och igentäppt näsa. Hon har istället snarkat på och vart hur goo som helst! Har endast velat käka och fått bytt blöjan då och då. Sen legat och myst på med mamma innan hon tillslut somnat, inte en endaste tår fälld. Underbara unge!

Sen har vi haft besök från bvc här hemma idag. Hon tyckte att vi hade en värre fin och harmonisk bebis. Fast det visste vi juh redan ;) Fick väl egentligen inte ut så mkt från besöket annars!? Pratade om allt från graviditeten till förlossningen och hur allting känns nu. Ska åka in på bvc imorrn och väga henne. Ska bli riktigt kul och se vad vågen hamnar på :)

Förövrigt har vi hunnit ränna en sväng på stan. Jag har ÄNTLIGEN inhandlat mig en vinterjacka och den är sjukt snygg och varm. Kruxet är att den är lite snäv om magen än men det var sista storleken :/ Jag kan juh ha den och så, är bara inte van att ha snäv vinterjacka heller. Dock ska jag skicka mamma på intersport i kalix imorrn och se om den finns där i en storlek större för i såna fall tar jag den. Annars behåller jag den jag har nu. Blir juh en morot till att bli av med gravid kilona om inte annat ;)

Inhandlade mig även ett par jeans leggins. Herregud man har ju bott i mjukiskläder hur länge som helst nu så jag tänkte att lite "fin" måste man väl få bli nu :) Skulle verkligen behöva köpa mig en helt ny garderob, men det har jag då inga pengar till. Ska önska mig pengar i julklapp så kanske jag får mig nått nytt plagg iaf :) Skulle dessutom behöva inhandla mig någonting att ha på mig på fredag då det är dags för begravning. Huvva!

Nå över till någoting positivt igen. Har köpt en till åkpåse overall till Molly. Den jag köpte tidigare är ju fortfarande för stor och hon kommer behöva en overall mellan den hon har nu och åkpåsen. Så jag har köpt en till. Sen köpte vi en supersöt rosa spargris till henne då hon redan fått massa pengar och dom måste ju förvaras någonstans ;)

spargrisen :)


Såg inte fören nu att bilden var suddig :/ Nåja, ni ser ju på ett ungefär :)


Mina leggins :) Hittade ett par till jag fastnade för, men det får vänta.

Mina två favoriter <3



- Jag Älskar Er !

Blommor med bud

Idag fick jag vara med om något nytt. Fick nämligen ett samtal från Fagernäs trädgård där dom meddelade mig att jag hade en blomleverans påväg hem till mig. Vart värre chockad, men choken övergick fort till nyfikenhet vem det kunde vara ifrån :P Tillslut kom blommorna och jag blev superglad! Blommorna var av min Yokoo :D Tack snälla gulle du för blommorna, vart ju helt rörd! :')

(Notera att dom stavat ditt namn fel) Fniss ;)

Mammas älskling <3

Min lilla solstråle. Herregud gud vilken lycka du ger mig min älskade lilla skatt!

Från premiär turen

Hittade ju en bild i mobilen från premiär turen så den måste vi juh givetvis bjuda på ;)

Molly Alice Sundelin <3

Premiär turen avklarad

Ja idag var det då dags för premiär turen av vagnen och det gick kanon. Inte nog med att vi är riktigt nöjd med vagnen då det inte bara visade sig vara snygg, utan förbannat skön att köra också! Sen hade vi dessutom världens snällaste bebis som låg där och snarka under hela shoppingen ;)
Vi var bla på HM där det försvann en hel del pengar haha, och det roliga är att det är Mattias som plockade på sig och köpte ca 90% av grejerna. Och med grejerna menar jag givetvis massor med kläder till Molly :D Så nu har hon fått en massa fint, min fina tjej!

Förövrigt går allt hur bra som helst. Molly äter, sover och bajsar precis som hon ska :) Det enda som är jobbigt är att hon är täppt i näsan och har därför ibland tung att andas och då håller mitt mamma hjärta på att gå sönder :S Det skär i mig att höra min lilla bebis ha så tungt. Har provat med koksaltlösning och nässug, ibland hjälper det och ibland inte. Hon hade ju lite intryckt näsa när hon föddes med dom sa att det kommer gå till sig, vilket det redan håller på att göra, men dom tror även nästäppan hjälper till därifrån också. Hojja! Blir det inte bättre snart så får vi åka in så får dom ta sig en titt.

Just nu ligger min lilla skatt alldeles brevid mig och snarkar. Hon är så fin så det gör ont i mig när jag tittar på henne. Det är verkligen skrämmande hur sjukt mkt jag älskar denna lilla varelse och hur glad jag är att få vara hennes mamma. Älskade unge <3
Nu ska jag och bebis göra oss klara för sängen, är riktigt trött! Men först tänkte jag bjuda på lite bilder av dagen shopping.
Och jajuste, vi har haft främmade också från Robba och hans dotter Cornelia (Av dom fick Molly en nalle/lejon snuttefilt), Sandra och Adam (av dom fick hon en hello kitty dress), och sen Tobbe och av henne fick hon en slant att sätta in på sparkontot plus att han hade beställt något hon skulle få senare :) Tack snälla ni!

Mollys presenter :)













Sen var jag lite busig och köpte en klocka till mig själv. Men jag fastnade som för den på en gång. Plus att den kostade faktiskt bara 129:- vilket jag inte tycker är så mkt att disskutera :)

PANG!! sa det

Typ bokstavligt talat. My boobs, vad hände liksom? Efter natten vaknar man upp med enorma kanoner! Dom måste ha gått upp MINST 2 storlekar och dom är stenhårda. Känns ungefär som om någon skulle ha slagit ner två basketbollar i dom.
En gång i tiden var jag inne på det här med silikonbröst. Jag vill inte ha det nå mer...
Herre jisses. Ja säger då det, Lolo ferrari, Dolly parton snör er i väggen, här kommer jag!

Och sen vill jag tacka människan som uppfann amningsnappen, den är MAGISK!

Okej kanske inte, men nästan. Det känns sådär iaf!

Tusen tack!

Måste ju även här passa på och tacka för alla gratulationer. Har ju fått hur många som helst på facebook och även här i bloggen och det är ju superkul! Jag hoppas dock alla har förståelse varför jag inte orkar sitta och svara till alla så jag säger det istället så här. Tusen tack! :)

Förlossningen då.

I måndags morse höll jag på att klösa sönder mig själv i panik, bokstavligt talat! Jag låg och grät och grät av att det till och med kliade i trummhinnorna :S Jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Mattias ringde in till förlossningen och sa att dom måste göra någonting för jag klarar inte av detta nå mer. Så vi for in till BB och jag var väl mest inställd på att få någonting lugnande och något starkt att sova på då jag inte sovit på hela natten. Men nej nej, där var det snabba ryck och dags för en igångsättning. Dom tyckte inte det var värt att ÄNNU en gång prova fler tabletter och det tackar jag gudarna för!
Under ctg-kurvan kunde dom se att jag hade ganska mkt sammandragningar och frågade om inte jag kände det. Njaa tänkte jag, det drar i magen då och då, men klådan var ju för jävlog så hade tankarna så långt borta.
Efter en undersökning av livmodertappen visade den sig vara medelmjuk och jag var öppen 2,5cm cirkus. Dom använde sig utav ballong metoden där en liten ballongliknande grej sätt upp i livmodertappen för att vidga den allt eftersom man fyller den i vatten och sedan drar i den ca en gång i timmen. Efter 4 cm ska den trilla ut av sig själv, vilket den gjorde och det bara en timme efter insättning.
Ballongen sattes in 08:57 förövrigt.

Sen gick det rätt segt mellan 5-6cm och jag fick värkstimulerande dropp. Efter det var det full rulle igen och värkarna kom tätatare och gjorde ondare och ondare. Jag höll mig till lustgas så länge jag klarade det men bad tillslut om epidural då trycket neråt vart så sinnessjukt jobbigt. Efter det piggnade jag till och hade nästan inget ont i kanske 30-45 min!? Sen jävlar anamna gick allting väldigt fort och jag minns egentligen det hela rätt luddigt. Jag minns att jag svor på finska i samband med att jag tog lustgas. Jag minns att jag under ett tillfälle nöp Mattias så hårt i handen att jag kom på att jag kanske lyckas häva sönder den. Jag minns hur dom peppade mig att krysta och jag försökte lyda till minsta vink så gott det gick. Jag minns att jag tillslut skrek "- Nu får hon faan komma!". Inte alls långt efter det la dom upp världens finaste varelse på mitt bröst och alla smärta var som bortblåst. Jag var helt snurrir och bara grät och grät. Sedan att att titta på Mattias som hängde över mig och grät precis lika mkt (om inte mer) och pussade mig i pannan gång på gång.

Hon föddes 17:23. Så allt från 08:57 till 17:23 höll det på, inte alls länge med andra ord. Har fått super mkt beröm av alla barnmorskor där som tyckte jag var så himla duktig på att lyssna och ta åt mig, och att det gick så bra med tanke på att jag var förstföderska och vart igångsatt. Alla vart egentligen riktigt överaskad att allting redan var klart så tidigt. Men allting gick juh bra som sagt. Jag har visseligen aldrig fött barn förut, men kan inte tänka mig en bättre förlossning såhär i efterhand. Jag lyckades "komma undan med" 3 stygn.
Men ALL smärta, svett och tårar är det värt. Skulle göra om det när som helst. Det första jag sa till Mattias när dom la henne på bröstet mitt (mellan tårarna) "- Det här är INTE den sista!"

Känslan går som sagt inte att beskriva. jag visste att jag skulle älskade mitt barn, jag antog att det skulle bli kärlek vid första ögonkastet. Men man förstår inte hur mkt för det finns inga ord för att beskriva känslan att bli mamma. Det enda jag kan säga är att det är magiskt!

Min fina dotter vägde vid sin födelse 3510gram, var 50cm lång. Hon har fått namnet Molly och ska ha Sundelin som efternamn och som mellan namn Alice efter min gammelmormor. Molly Alice Sundelin <3


Några har ju föresten frågat varför vi hade så bråttom hem. Hade ni frågat mig för en vecka sen så hade jag nog sagt att jag hade velat stanna på BB sålänge som möjligt för att känna sig så säker som möjligt innan man far hem. Dock gick förlossning så snabbt och jag mådde så bra man kan må och även Molly har bara fått beröm över att hon är en frisk liten bebis. Så istället för att ligga i sjukhusets hemska sängar med en foglossning från helvete så kände vi för att åka hem och påbörja nystarten hemma med en bebis, och allt vad det hör till. Så varför inte? :) Givetvis hade vi stannat och läkarna tyckt annat! Ska förövrigt på efterkoll imorgon (idag, fredag) på Sunderbyn. Ska bli kul att se vad dom har att säga och våran skatt :)

Nu har jag inte tid att sitta här mer, saknar min bebis fast hon ligger 1m ifrån mig med sin far :) Att jag älskar dom två, det är helt sinnessjukt!

Min skatt har anlänt <3

Den 22 November 2010 kl 17:23 födde jag fram det vackraste jag någonsin skådat. Helt plötsligt känns allting i livet så fruktansvärt litet till skillnad mot min dotter. Det är tame fasen det absolut häftigaste och mest fantastiska jag vart med om i hela mitt liv. Och det bästa av allt är att nu är hon här, och hon kommer stanna här, livet börjar först nu. Hur jag ska lyckas få in det i huvudet är en annan sak. Jag sitter met och tittar på henne och försöker förstå. Förstå att denna underbara varelse är min, min dotter.
Det går verkligen inte att beskriva känslan om att få barn, bli mamma. Jag kan bara sammanfatta det hela med att jag är så sjukt lycklig så jag vet verkligen inte vart jag ska ta vägen.
Jag är världens stoltaste mamma!

Tror detta är första bilden på henne :)

Världens stoltaste pappa. Personligen tycker jag hon är en kopia av
sin far :)

Hemfärden :)


Kan tillägga att vi åkt hem redan idag. Allting har gått super och vi allihopa mår jätte bra! Ligger dock en hel del minus på sov-kontot, men det löser sig. Ska berätta mer om min förlossning osv någon annan dag för just nu ska jag krypa ner brevid min bebis och bara goosa med henne. Fy fan så vacker hon är <3

Dagen D, "0 days to go"

Ja då var vi framme vid dagen D. Söndagen den 21 November som man haft i nedräkningen från den dag då man "fick" det datumet. Visst vet man att bebis kan komma innan och lika väl efter, men som sagt så är det ju det enda datum man haft att gå efter och nu plötsligt så var vi här. Men ingen bebis, inte så mkt som några känningar heller :(
Satt föresten och kikade i en gammal kalenderbok som jag hade sen förra året. Det roliga var att jag hade skrivit upp mina mått (över mage, byst, höfter, rumpa osv) och det hade jag måttat den 22/11-09. Istort ett exakt för ett år sen kan man ju säga :) Givetvis kan jag ju säga att jag måttade mig nu, och jävlar det har hänt grejer haha ;D Ska bli kul sen efter jag klämmt ut lillen hur mkt som försvinner från t ex magen :)



Hehe nu är jag 100% gravid :)

Middag för 3 (och bebis)

Dagen startade lugnt och skönt med en lugn stund i soffan med datorn i famnen (som vanligt). Lite senare åkte Mattias ner till stan och fikade med Joel. Under tiden hoppade jag in i duschen och sedan sminkade jag mig, helt otroligt! Sen kom grabbsen och hämtade upp mig så for vi och inhandlade mat som vi sedan skulle tillaga tsm :)
På menyn stod det vitlöks marinerad fläskfilé, potatisgratäng och/lr pommes, vitlöksbröd, sallad, beasås/rödvinsås. Till efterrätt serverades det blåbärspaj och vaniljglass. Vi alla tre åt som om vi aldrig sett mat förr. Dessutom hade vi så jäkla mkt mat så alla kände sig mer lr mindre tvungna att proppa i sig. Lr jaa, det hade vi nog gjort ändå ;)
Sen har alla tre legat som tre paltar i soffan och glott på tv och grabbarna har skiftat mellan datorerna och deras mobiler haha :) Sammanfattningen av kvällen: Riktigt trevlig! :)

Har vart lite duktig och lyckats skrammla ihop något foto under kvällen också som jag tänkte bjuda på :)

Här har vi då min pojkvän/sambo som ni ser...hjälpa till med maten?!?
Lr kanske inte ;) Jag måste ha missuppfattat det här med teamwork?

Här vår stackars "gäst" som får agera kock. Tack Joel för hjälpen utav grillningen.
Köttet vart kanon! :)

Vi kunde inte bestämma oss om det var pommes lr gratäng vi ville ha
så vi löste det på enklaste sättet. Vi hade både och ;)

MAAAAAAT!

En gravid kvinnas portion. Lite av allt haha ;D Ser dessutom inte lika gott
ut som jag faktiskt kan lova er att det var. Och att få äta grillat,..mmm!

Till efterrätt var vi lata och hade ekströms blåbärspaj och vaniljglass.
Det var också riktigt smarrigt! :)


Som sagt har det vart en riktigt trevlig kväll, fler av dessa tack. Kul att hitta på någonting och inte bara sitta som en palt i soffan. Ne som ni förstår så ingen bebis och inga känningar. Nu är ju dessutom klockan över 12 vilket betyder att jag kommit fram till dagen d. Den såkallade "do date". Om det vore så väl ;)
Nu ska jag borsta tänderna och krypa ner till sängs med världens bästa pojkvän (fast han lät mig och Joel göra istort sett allt), puss på foten ;)
Godnatt sverige!

Ja, dessa jävla tabletter...

Idag kan man säga att jag haft en minst sagt pissig dag och jag har fällt mer än en tår. En sinnessjuk stor våg av besvikelse som sköljde över en imorse. Kommer inte ihåg sist jag känt mig så jävla tom. Jag säger bara en sak, jag vet inte vad jag ska göra med denna klåda!? Det är INTE hepatos och läkarna vet inte vad det är. Men jag håller seriöst på att bli knäpp! Har klöst sönder större delen av kroppen så jag är öm, riktigt öm.
Läkaren skriver bara ut massa skit tabletter + sömntabletter vilket är jävligt kul när jag HATAR att äta tabletter och sen att dom inte hjälper ett skit gör ju knappast saken bättre.
Nåja, nu är det "one day at the time" som gäller, det har det väl visseligen vart sista tiden ändå.

Snälla, söta, rara underbara unge, kan du inte komma ut innan mamma din måste rulla in på psyket pga av all klåda!? Jag skulle såååååååå mkt hellre ha ont. Klåda är faan ett rent helvete!

Som sagt har dagen inte vart alltför bra för min del (berättar inte mer än så, orkar inte). Iaf så mot kvälls kvisten bjuder jag mattias på pizza från kina. Sen hällde jag upp ett bubbelbad åt honom och sedan serverade honom en öl där han låg. Inte nog med det så avslutade jag genom att ge honom massage med olja.
Man skulle kunna tro att det är han som haft en dålig dag, haha. Varför jag vart så snäll med honom? Jag är väl helt enkelt ett jävligt bra tjej!? HAHA!

"PANG, sa det" (Egentligen)

Men gnäller att tiden går långsamt. Men när jag sätter mig ner och ser på det hela i helheten så inser jag att detta har gått förbannat fort. Kändes som nyss jag tog bilden i V.12 :)

"Sibirisk rosenfink sedd i Kalix"

Förre veckan fick jag ett mms av min käre mor på en förbannat söt, men underlig fågel. Den var röd, tjock och söt haha :) Iaf så skickade mamma in bilden till nsd för någon dag sen och idag fanns den med i tidningen :)
Ni finner den på länken nedan. Söt pippin!


http://www.nsd.se/nyheter/kalix/artikel.aspx?ArticleId=5790763

Vaken före tuppen, frivilligt

Igår kväll lyckades jag ta mig i säng riktigt tidigt och faktiskt somna inte så sjukt länge efter det. Såg en avsnitt av Modern family, sedan surfade jag runt lite och sedan snurra runt några varv, men tillslut kom john blund även för mig :) Har haft en halv ok natt också. Foglossning och klösande, jag säger inte mer än så. Men sen mera mot morgonkvisten har jag bara drömt om bebis och vaknade med ett leende på läpparna. Två minuter senare ringde Mattias alarm och jag insåg rätt snabbt om att jag kommer inte kunna somna om (även efter ett tappert försök).
Så tillslut steg jag upp och kokade gröt. Så nu sitter jag i soffan och undrar vad fasen jag ska sysselsätta mig med nu då!? Ska som tur är till bm kl 9.00 så det är juh inte allt för långt borta :)

Näe, tror jag ska ta mig en varm dusch, det lät faktiskt inte helt fel :)

V.40 (39+2)



Vecka 40

Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

Älskade du

"Det handlar inte om att finna den person man vill gå till sängs med, det handlar om att finna den man vill vakna upp med. Det handlar inte om att finna den man vill leva tillsammans med, det handlar om att finna den man inte kan leva utan. I världen är du bara någon men för någon är du hela världen"

För mig är du hela världen <3

Fullt upp från morgon till kväll

Jepp, har verkligen sysselsatt mig själv precis hela dagen. Har knappt suttit ner alls idag utan har bara vart igång och gjort en jäkla massa. Nu värker dock ryggen som f*n och hela kroppen är helt slut. Hojja, imorrn blir det att ta det lugnt igen och vila ryggen. Är lite nojjig hur det kommer gå inatt med tanke på hur stel jag är redan nu :/
Näe, det får faktiskt bli lugna puckar resterande av graviditeten. Kan juh vara bra att ha lite ork och kraft i kroppen tills när man ska rulla in på förlossningen.

Märkte även idag att jag har börjat få små spår av bristningar på magen :S Så snälla bebis kom nu innan din mor spricker som en överkokt varmkorv!
Jag känner mig så sjukligt fet och stor nu alltså, men jag måste medge att tjejen nedan vinner. Fy faan vad glad jag är att jag bara har en bebis i magen. Kvinnan nedan har 8 i sin :O




Förövrigt har jag väl inte allt för mkt att skriva mer just nu?!? Är riktigt trött som sagt, dock mest i kroppen. Ska se nyaste avsnittet av 90210 och sedan krypa ner i vår ren/nybäddad säng med världens underbaraste pojkvän. Att jag är kär i den mannen, jisses alltså!
Näe, godnatt sen på er!

Fullt upp, underbart!

Slog upp mina ögon 07.40 imorse och begav mig inte långt därefter till vårdcentralen för att lämna proverna. Var helt off i huvvet då jag var så sinnessjukt trött, så det första jag gjorde när jag kom hem igen var att gräva ner mig i sängen och sova ett par timmar till innan jag började dagen på riktigt. Aaaah! Av någon konstig anledning så sover jag i regel så mkt bättre på mornar och dagar?! Nåja, bara jag får sova så är jag nöjd :)

Efter det snörde jag i mig frukost och sedan begav jag mig ut på stan för att inhandla lite julklappat och mat. Hittade en jäkla massa klappar, plus att jag inhandlat så jag kan sysselsätta mig med julpyssel här hemma, perfekt! :)
Hann dock endast ploga igenom två affärer (vilket tog ca 2 timmar), det går verkligen inte snabbt fram för mig nu alltså. Är helt slut i kroppen efter denna dags kraftansträngning, vilket är helt sjukt om man tänker efter.

Nu står iaf tacogratäng på schemat som vi ska käka till middag. Gott som fan om jag får säga det själv! Efter det så har vi tvättstuga så vi blir av med lite tvätt + att vi kan tvätta de nya sängkläderna, vilket betyder nytt OCH renbäddat i sängen ikväll. Wunderbart!

Näe, tacogratäng vare!

Wiiie!

Både paketet från jotex med alla sängkläder och min nya mobil hade kommit idag. Så nu ligger jag och Mattias i varsitt hörn av soffan och försöker lära oss våra mobiler ;) Det går inge bra för mig dock. Mattias har hunnit surfa och allt möjligt haha. Äh, jag har inte bråttom, har snarare all tid i världen.
Btw, mina duntofflor kom juh med jotex paketet också så dom sitter parkerade på fossingarna alldeles nu. Kan juh säga en sak, det kan vara mitt bästa inköp ever. Tvingade Mattias att prova en då han hånade dom. Han ångrade sig rätt fort och medgav att tofflorna kan leva farligt då jag inte är hemma, haha ;P
Blir tyvärr inga nya sängkläder i sängen ikväll då båda tvättstugorna såklart var uppbokade :( Typiskt! Jag som såg så fram emot att krypa ner i renbäddat... Men imorrn, då jävlar!


Helt underbara <3

En update på era gissningar

Era gissningar hitills :)

10/11 Mormor

11/11 - Mamma
12/11 - Mattias
13/11 -
14/11 - Zandra K
15/11 -
16/11 - Johanna E, Elin J

17/11 - Elin Jo, Marion S, Freja L
18/11 - Annis R, Maria N
19/11 - Elin S
20/11 - Bella W
21/11 - Johanna E
22/11 - Maria L
23/11 - Annika A, Sandra H
24/11 - Sophie B, Therese L
25/11 - Nadja T
26/11 -
27/11 -
Felicia P, Veronica L
28/11 -
29/11 -
30/11 -



KEEP ON GUESSING! :D

Ingen gissar på övertid till decmeber (än iaf), det tackar vi för ;) haha!

Dålig natt,...igen

Haft en sån här natt så jag legat och kliat mig nu igen. Dock inte denna panik klåda, men tillräckligt för att kunna hålla mig ifrån allt vad som heter sömn. Har nog legat och snurrat i sängen i minst två timmar innan jag tillslut lyckades somna. Sen vaknade jag utav att det var någon som drog mig i håret, haha :P Vette fasen vad Mattias har hållt på med. Sen har jag vaknat till och från hela natten. Visst, tabletterna jag fick hjälper iaf litegrann, har som sagt inte den där panikartade klådan men ändå. Pratade med bm idag och bokade in för provtagning imorrn för att återigen kolla att det inte är hepatos. Jag tror dock inte det är hepatos som är falltet och det gör inte min bm heller (hade så pass låga värden sist, men visst det kan ändras, men ändå).

Min bm tyckte dessutom att jag inte ska plåga mig själv allt för mkt utan om det blir för mkt så måste jag ringa in och be om att få bli igångsatt. Hon menar på att detta med att sova nån timme här och där inte funkar i längden, jag skall ju trots allt orka med en förlossning snart vare sig den kommer naturligt lr blir igångsättning. Och det har hon ju helt rätt i. Däremot är jag ju en tjurskalle och lär väl vänta in i det sista med att ringa. Det känns som om jag är så jäkla besvärlig med alla på förlossningen osv. Mig själv skiter jag i, det är juh dottra som är första prio i allt. Maah, tycker detta är skit jobbigt. Hur länge ska man vänta med att vara "jobbig patient" och kräva igångsättning? Jag vet verkligen inte....Typiskt!

Palt och förkylning

Idag har det paltas lös på mer än ett sätt. Rullar ju mest runt som en palt här hemma fast nu var det inte det jag menade, utan att idag har jag vart duktig och gjort palt. Sedan klämt i mig flera stycken. Fifaan så gott det är! Givetvis medkom den kända paltkoman och jag däckade två timmar. Var riktigt skönt!
Förövrigt läste jag på familjeliv för ett par veckor sen att palt tydligen ska kunna sätta igång en förlossning pga av att det är en svårsmält maträtt, haha! Det tror jag då inte ett dugg på. I såna fall borde jag bokstavligt talat ha "ätit ut" min unge med tanke på hur många paltar jag klämde i mig haha :P

Annars händer det inte mkt. Har givetvis suttit parkerad i soffan med min bättre hälft och spelat bingolotto och denna afton hade jag lyckan att vinna mig en hundring. Hallelujah! Gav dock lotten till Mattias då han såg så besviken ut när han inte vann något. Dessutom är han förkyld och extra ynklig ;) haha!
Håller på att tvinga i honom tea nu och hitills har han inte skrikit, kanske inte var så hemskt trots allt? Måste ju försöka få honom frisk innan det är dags för förlossning. Annars vill han väl ha all uppmärksamhet väl borta i sunderbyn, för ni vet jur hur det är enligt karlarna, HAHAHAAHA ;D

"- Ni kvinnor snackar om hur det känns att föda barn, då ska ni veta hur det känns när en kille är riktigt förkyld!"


Älskling, bebis bad mig hälsa...


Nej inte än

Nada, niet, nothing. Endast haft en slags blixtrande värk till och från hela natten, men ingenting jag lidit av. Har sovit som en klubbad säl inatt, iaf om man jämför resterande av nätterna. Kli tabletterna önskar jag dock hade bättre effekt för jag går fortfarande runt och kliar. Tur som är iaf inte lika mkt.

Förövrigt händer det inte särskilt mkt. Svärmor och svärfar är på besök. Har vart på stan en sväng och inhandlat lite grejs. Hittade mig äntligen hobbyleran jag letat efter i veckor! Sen fyndade jag även två söta mini-bodys för 50 kr :) Sen lite annat smått och gott.


Sen då?
- Jag vill föda nu nu nu helst nyss!

Hemkommen från BB

Men utan bebis. Har haft en minst sagt hektiskt natt inatt. Tyvärr inte av värkar lr tecken överhuvudtaget på att bebis skulle vara påväg. Min underbara klåda fick mig inatt att bli vansinnig. Har inte kunnat sova någonting utan legat och panik kliat mig över hela kroppen. Tillslut klev jag upp och duscha i kallt vatten i ren panik, bara grät och grät i panik. Ingenting hjälpte :/ Tillslut ringde jag in på akuten och dom hänvisade mig till förlossningen och dom ville att jag skulle komma in. CT-kurvan visade (som vanligt) att bebis bara mår bra och leker rövare inne i mig *puuh*. Sen fick jag någon medicin mot mit klåda (den hjälpte förövrigt inte ett skit). Fick även lämna blodprover.

Svaren innan proverna skulle ta ett par timmar innan dom kom så dom ville att jag skulle övernatta på BB så dom även kunde ha lite koll på mig. Så jag har tillbringat natten där (lr rättare sagt dom få timmar som var kvar av natten). Har dock inte lyckats sova fören mellan 7-9 imorse, då till och från också. Är lagomt seg i huvve nu vill jag lova.

Efter lunch tiden så gjordes det ultraljud för att kolla att bebis är färdig växt (ifall det blir igångsättning). Och hon var precis lika stor som hon skulle vara. Fick beröm för vilken "fin" bebis jag har ;) Sen kände hon på livmodertappen hur mogen jag var, och visst hade jag börjat mogna. Sen tror jag att hon gjorde hinnsvepning på mig (hon sa faktiskt inte rakt ut vad hon egentligen gjorde), men med tanke på vad jag läst om hinnsvepning och vad jag nu fick vara med om så har jag jäkligt svårt att se att det skulle vara någonting annat. Förhoppningen utav detta är iaf att det ska sätta igång av sig själv närmsta tiden.

Annars blir det att ringa min bm på måndag för att boka in ett galla prov på tisdag lr onsdag. Detta prov skall sedan skickas till umeå. Om det visar sig att jag har hepatos och ingen bebis valt att titta ut, så blir jag igångsatt. Jag hoppas dock att hon väljer att titta ut självmant under helgen.
Blev iaf efter många om och men hemskickad och fick dessutom utskrivet några ännu starkare tabletter mot klåda, så jag hoppas verkligen dom funkar. Har knappt sovit någonting på två dygn så jag är helt slut i huvvet. Har släng i mig en tallrik gröt och nu är tanken att gå och gräva ner mig i sängen ihopp om att få sova ett par timmar. Hade planer på att duscha men jag känner att jag orkar verkligen inte det.
Om ni undrar varför jag är så pass "knasig" att jag väljer att blogga nu när jag kommit hem är mest för att det är vääääääldigt många som vill veta vad som hänt. Så istället för att ringa runt till alla och förklara så kan jag nu hänvisa dom till min blogg. Näe, nu ska jag sova!!

Hittade en bild

Som fick mig att sakna min håriga bebis :( Huvvaligen! Hoppas lilla gumman har det bra i himmlen. Hon är då så sjukt saknad, varje dag! <3

Längtar

Som de flesta vet så är det ju känt att man sväller upp som gravid, särskilt om fingrar och fötter. Min bm gav mig stränga order om att absolut under inga omständigheter ha min förlovningsring på mig. För om jag sväller upp så skulle dom klippa av den, och det är ju inte direkt så man får ersättning för den. Duktig som jag är så löd jag henne och tog av ringen (detta var för 2-3 månader sen). Egentligen kan jag väl glatt meddela att jag varken svällt om mina fötter lr mina händer. Har ingen vätska alls, iaf vad jag har märkt av!? Dock vågar jag inte sätta på ringen ännu för då är det ju gjort för att jag ska svälla haha. Dessutom är det ju inte så jäkla länge kvar innan det är "grönt" för att använda den igen :)

Min helt underbart snygga förlovningsring! Kunde inte vara mer nöjd <3


Min bättre hälft vill ju föresten att vi ska gifta oss till sommaren, jag vill dock vänta tills sommaren efter den. Sommaren 2012 alltså. Dels så jag har god tid på mig att komma i form (fniss), och sedan vill jag ha våran lill tjej äldre än ett par månader. Nåja, den som lever får se. Drömma är alltid roligt :) Men en sak är säker, jag lovar att vi ska gifta oss bejb ;) Me love you long time <3



Fast det behövde vi juh inget test för att veta ;)

slow-motion

Jepp, precis så känns det som att tiden går, slow-motion. Typiskt! Mormor gissade även fel då ingen bebis har anlänt än. Vaknade kring 6 tiden imorse och hade en jäääkla mensvärk, sov knappt någonting till Mattias klev upp, då försvann det sakta men säkert. Hmm. Just nu vill man ju bara ha ont som ett bevis på att n jäklar händer det något, men ikket!
Har haft panik klåda över hela kroppen till och från hela natten också vilket har gjort att jag vaknat minst en gång i halvtimmen och haft planer på att slita lös håret från mitt huvud för att ha någonting annat att fokusera på. Till och med Mattias har vaknat av allt mitt kliande och dragit undan händerna för mig för att jag skulle sluta. Hojja, har inte vart kul alls :S Ska åka och inhandla ett spec medel sen när Mattias slutat jobbet. Har haft det förr och det är magiskt!

Förutom det mår jag bara bra. Har mest tråkigt om dagarna då jag inte har allt för mkt att göra, plus att jag egentligen inte orkar göra allt för mkt haha. Är grymt sugen på att dra runt och inhandla massa julklappar, dock skulle nog mina höfter gå av på kuppen så jag låter nog bli. Är även grymt sugen på en promenad men tror inte att mina höfter skulle klara av det som sagt. Plus att jag förtillfället har en vinterjacka som jag inte får igen vilket givetvis resulterar i att jag går runt och fryser istället. Ingen hit näe.

Hade planer på att kidnappa Mattias igår, tvinga ner honom under ett stort täcke i soffan med mig och se på en film, men då upptäckte han givetvis att det var fotboll på tv......
Och idag skulle han se hockey. wtf! Bebis kom nu så jag har någon att kramas med!

Btw gillade jag min mammas sista mening i vårt telefonsamtal här tidigare.
"- Glöm inte bort att du ska föda idag!" (Hon har ju som sagt gissat på bebis ankomst idag)
Jag hoppas hon har rätt ;)

Gissningar på ankomsten av bebis

Era gissningar hitills :)

10/11 Mormor

11/11 - Mamma
12/11 - Mattias
13/11 -
14/11 - Zandra K
15/11 -
16/11 - Johanna E, Elin J
17/11 - Elin Jo, Marion S, Freja L
18/11 - Annis R, Maria N
19/11 - Elin S
20/11 -
21/11 - Johanna E
22/11 - Maria L
23/11 - Annika A
24/11 - Sophie B
25/11 -
26/11 -
27/11 -
28/11 -
29/11 -
30/11 -



KEEP ON GUESSING! :D

Ingen gissar på övertid till decmeber (än iaf), det tackar vi för ;) haha!

När tror DU bebis kommer?

Ja jag är ju nu inne i v.39 och har vart gravid i exakt 38 veckor och 2 dagar. Det är idag 11 dagar kvar till beräknad födsel (Ni kan se på baby-tickern i vänstra hörnet utav min blogg). Men då är ju fortfarande den stora frågan, när kommer hon?!? Folk gissar ju alltid på en massa olika, och det är ju bara kul eftersom i slutändan vet ingen annan än bebis, höhö.
Men för skoj skull får ni jätte gärna gissa när hon kommer så ser vi om någon lyckas pricka in rätt :)

Så skicka en kommentar om vilken dag ni tror + erat namn så ska jag göra en lista i bloggen med gissningar :)
(Ja jag är höggravid och har inte särskilt mkt att göra om dagarna!)

Hitills har jag 3 olika gissningar.

Mormor trodde att hon skulle anlända idag 10/11 (Betvivlar jag starkt på att jag hinner)
Mamma 11/11
Mattias 12/11 (Skulle vara grymt tufft så hennes person nr skulle bli 10-11-12 ;)


Så kom igen, gissa järnet ;D


Önskan på recept

Fick en önskan på att få receptet på choklad cupcake. Så här kommer det :)
Receptet kanske ser långt ut, men dom är super enkla att göra! :)

CHOKLAD CUPCAKES

Ingredienser


3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör eller margarin
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 gram mörk/ljus choklad (jag brukar ha vanlig marabou choklad)


Gör såhär
1. ) Vispa ägg, socker, vaniljsocker vitt och pösigt.
2. ) Smält smöret (låt svalna)
3. ) Blanda ner smöret, gräddfil och kaffet i smeten. Rör om.
4. ) Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt i en egen skål. Rör om ordentligt för att sedan blanda ihop med tsm med smeten.
5. ) Smält chokladen. Häll sedan ner den i smeten. Rör om.
6. ) Sätt ut muffins formar på plåten.
7. ) Fyll sedan 2/3 smet i varje form.
8. ) Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.
9: ) Efter att ha tagit ut dem ur ugnen så låter du dom svalna ordentligt innan du sätter på frostingen, annars smälter den. Sätt sedan in dom i kylen för att ytterligare få svalna en sväng.


Frosting (Ingredienser)
60 gram mjuk smör eller margarin
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 gram philadelphiaost
Ett par droppar karamellfärg

Gör såhär
1. ) Blanda smör/margarin, florsocker och vaniljsockret.
2. ) Tillsätt philadelphiaosten.
3. ) Tillsätt ett par droppar av karamellfärg (valfritt)


Bilderna nedanför är mina cupcakes från olika bak. Samma recept på
alla. Det enda som skiljer dom åt är karamellfärg och strössel :)
Och där är det bara fantasin som sätter gränser ;) LYCKA TILL!






Har även gjort med lila frosting. Har nog inga bilder på det dock, inte vad
jag kan hitta iaf :/ Men ni fick ju se ett par olika iaf ;D

Det vart 2 nya mobiler

Efter många om och men så har jag nu beställt en mobil. Min käre pojkvän fick mig att ta beslutet :) Inte nog med det så beställde även han en ny mobil, vilket också var välbehövligt med tanke på vad han ska ha den till.
Vi både beställde en varsinn Xperia, dock olika modeller. Så nu är det bara invänta att dom kommer så vi får hämta ut dom :D Spännande!


Min nya

Mattias nya

(Obs, bilderna lånade från google.se)

Typiskt

Min mobil litar jag inte riktigt på. Visst den funkar, men frågan är hur länge till? Är grymt sugen på att beställa en Xperia mini pro men kan fasen inte bestämma mig :S Känns så onödigt med tanke på att min mobil funkar,...ännu.
Maaah!
Måste inhandla mig en ordentlig vinterjacka sen också. Har redan spanat in en som jag förälskat mig i och den tänker jag jäkla köpa! Jag har ALDRIG köpt mig en ordentlig vinterjacka i hela mitt liv. Så n jäklar tänkte jag unna mig en varm, bra och förbannat snygg en. Dock tänker jag inte köpa någon sådan fören min käre bebis har valt att komma ut så jag förhoppningsvis kan stänga jackan. (Vilken inte ens är i närheten nu, och det är kallt vill jag lova!)
Men med min tur lär väl min älskade jacka vara slutsåld på hela planeten innan jag blivit av med magen.
Bitter.

Jävla united...

Jisses!

Har sovit som en liten gris inatt, så jäkla underbart! Lr fel, jag har sovit på morgonen. Men det har iaf vart helt underbart och välbehövligt framför allt. Har haft sån energi att jag till och med orkat kladda lite smink i fejjan haha. Näe, men tycker synd om Mattias som får se mig som en panodil färgad köttbulle som för det mesta går runt hemma och är ful och orörlig. Känner mig lite mer mänsklig iaf :) Sen är det Mattias tur att laga mat så vi ska på MAX. Haha neee skämtåsido, han var sugen på MAX och jag ser ingen anledning till att sätta käppar i hjulet för hans plan ;)

Lite nytt i sängen, höhö

Nu har jag äntligen klickat hem lite nya sängkläder :) Var 4 olika uppsättningar och sen kunde jag inte hålla mig från att beställa ett par duntofflor (har velat ha ett par i evigheter). Åååh så skönt det ska bli att krya ner i nytt och fräscht sen! Nu är det bara vänta i 4-5 dagar. Håller tummarna att det dyker upp på fredag :D


Detta är ett ett 6-delsset. 2st påslakan och 4st örngott

Och detta är en 4-delsset. 2st påslakan och 2st örngott (Tyckte det var skit snyggt!)

Detta är ett 2-delsset (Beställde dock dubbla set)  Dom kostade ju hela 49:-/st så ;)

Och detta är också ett 2-delsset så även denna uppsättning beställde jag det dubbla utav :)

Duntofflorna som jag är förälskad i redan innan jag hunnit parkera dom på fötterna ;)
COME TO MAMA! ;D


Kan ju tillägga att detta kalas gick på 800kr + frakt (877kr). Tycker jag lyckades få hyffsat mkt för pengarna, så jag är mer än nöjd! :)

ÄNTLIGEN!!!

Imorgon får jag äntligen min första utbetalning från F-kassan. Det var då jäklar inte en dag för tidigt. Jisses hur jag har fått bråka med dom fram och tbx pga av en jobbdag på 1 år, som i slutändan inte spelade någon roll. Nåja, jag har ju blivit varnad och nu är iaf pengarna på väg!

V.39 (38+1)

Vecka 39

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.


Maaaaaaaaaat!

Idag är första dagen på jätte länge som jag äntligen kommer ha min Mattias hemma. Känns som om jag knappt har sett honom på evigheter, det har jag ju visseligen inte heller haha.
Nåja, det firar vi med en goo middag tänkte jag. Så just nu håller jag på att tillaga ungstekt lax, potatis, sallad och vitlöksbröd. Mmmmm! Kommer faan äta ihjäl mig haha :P Tur att det inte rymms så mkt i mig innan det tar stopp, har juh som sagt något som tar plats i magen ;)

På tal om lite plats i magen så kan jag säga att från och med idag är det "Operation föda barn" som gäller. Mattias har ju som sagt gett henne order, två gånger, att hon inte fått komma ut än. Nu har han dock gjort bort allting och jag känner mig som sagt sprängfärdig. Så nu jäklar kan hon komma tycker jag :)
Vaknade inatt och hade ont i magen och vart svin glad. Tänkte "wiihooo nu jävlar ska här födas barn". Tji fick jag. Nåja, en sak är ju faktiskt säker, och det är att inom en månad så har vi vår bebis här :) Hallelujah!

Jag lär mig aldrig...

...Att jag ska inte sitta och se på Extreme make-over som höggravid och överfull av hormoner.
Bölapa!

Cupcakes

Som sagt gungar man ju mest runt här hema och försöker fördriva tiden på alla möjliga tänkbara sätt. Försökte mig på detta med städning igår men det var ingen hit alls då min foglossning gjorde sig till känns på en gång. (Har fått riktigt hemsk foglossning och ont i blygbenet sista dagarna). Stå upp länge överhuvudtaget är väl kanske inte min grej just nu, men jag bestämde mig för att göra cupcakes då det var längesen sist. Plus att jag har en pojkvän som älskar dom :) Passade även på att snöra ihop ett gäng chokladbollar. Givetvis har jag nu svin ont i höfter och rygg, men jag fick ju iaf tiden att rinna iväg ett tag :) Och FÖRHOPPNINGSVIS är man väl inte så här tjock och otymplig allt för länge till.

Näe, nu ska jag ta tag i disken som ligger på bänken efter mitt bakande *fy skäms*. Sen låter ett varmt bubbelbad inte helt fel, och kanske en kopp basilikate på det? Som sagt, skam den som ger sig ;)

Choklad cupcakes, denna gång med gul glasyr :)

Basilikate

Näe ingen bebis än, tyvärr. I brist på annat satt jag återigen och läste om olika sätt att "sätta igång förlossningar" haha. Hittade nu ett annat te man skulle prova, basilikate. Sagt och gjort. Var helt övertygad om att det skulle smaka skit, men näe det var faktiskt gott till min stora förvåning :) Inte nog med det så hade jag en hel del sammandragningar igår (absolut att det kan ha varit ett sammanträffande). Måste återigen vara noga med att säga att ja, jag vet, bebis kommer när hon kommer. Dock som höggravid kvinna så här på slutet så gör man ju ingenting annat än att gå och räkna dagarna, plus att man inte orkar göra någonting. Man längtar så man håller på att bli vansinnig. Då kan man lika gärna roa sig med såna här ofarliga grejer som dessa teér, då det är helt harmlöst och ofarligt :) Tycker jag iaf! Tror faktiskt att hoppet är det sista som lämnar en höggravid kvinna ;)

Bilden talar för sig själv

Bad med bubbel

Guuud så skönt det är! Typiskt att vårt badkar är så litet och jag så tjock haha, det blir en lite jobbig kombination ska jag lova er ;) Dock är det värt det ändå. Tycker man iaf när man ligger där och jäser ;)
Kvälls kvisten har vart lugn. Hann vila lite på maten och sedan var det dags för hockeyn där Luleå tyvärr förlorade. Jävla skit! Kände att humöret rätt snabbt åkte ner i botten. Riktigt jävla dålig match! Nåja, bara rycka upp sig och ladda inför nästa match :)

Efter det har jag bara vart förbi coop och inhandlat lite kvälls fika som vi snart ska käka. Givetvis ska mackorna sväljas ner med en kopp hallonbladste, yummie!
Hitills har jag då inte känt någon skillnad, men som sagt är det juh gott iaf! :)
Näe, ska passa på att ställa i ordning medans älsko är i duschen. Sen kanske det blir lite filmmys om inte Mattias vägrar haha.

Maaah!

Har blivit helt galet sugen på pepparstek från kina. Det kom från ingenstans och nu jäklar sitter det som inpräntat i skallen, fy faaaaan vad gott det skulle vara! Synd att det ska vara så jävla dyrt :/ Åååh, nu ska jag jobba på att få det ur skallen.

Haha, vilka bekymmer man har alltså ;)

Smile

Började dagen pigg redan 7.30, fast låg och drog mig tsm med Mattias till närmare 8. Det är inte varje morgon man får kramas innan uppstigning, det gillas skarpt! :) *Piiiiiiiik*
Sedan var det frukost för hela slanten och sedan besöka bm. Där gjordes den vanliga kollen samt en sammanfattning av min graviditet hur det gått, hur jag mått/upplevt den osv. Jag kan inte säga annat än över förväntan :)

Min bm flinade värre när jag kom in till henne (tänkte vad fasen är det nu då?!?). Men så säger hon "- Jadu, jag är juh ingen proffessor och kan inte säga svart på vitt, men jag är rätt säker på att du kommer föda snart. Du har förändrats otroligt mkt sen vi sågs sist!". (Vi sågs, förr förra veckan)
Hennes ord var helt underbara i mina öron då hon har sagt hela tiden att jag kommer gå över tiden. Men som sagt, givetvis kan hon ju inte veta säkert, men kändes förde så skönt att det lika gärna kan vara på g mot natten :D
Mattias har nu gett bebis order om att stanna inne tills på måndag då han ska döma en jäkla massa hockey i helgen. Men det skiter jag i! Jag har sagt att nu jäklar får hon komma PRECIS när hon vill ;)
(Bara därför lär jag väl gå över tiden lik förbannat haha)

Har även hunnit vara till Luleå med Mattias och hans far. Medans dom var och köpte en diskmaskin så hann jag knalla runt och köpa lite julklappar :) Guuuud vad farligt roligt det är! Och inte börjar man längta mindre efter att få julpynta här hemma heller. Nåja, tiden går fort :)

Btw, Hallonbladsteét var supergott! Så vare sig det "hjälper" lr inte så får jag iaf dricka gott te :D

Hallonbladste

Hallonbladste - Oxytocin


Hallonbladste innehåller Oxytocin som är ett avslappnande och rogivande ämne.
Hallonbladste har sedan länge använts för att förbereda kroppen inför förlossningen. Det har ibland också använts för att starta förlossningsarbetet. Även efter förlossningen kan man med fördel dricka hallonbladste då det hjälper livmodern att dra ihop sig.

För att den gravida inte ska riskera ett för tidigt förlossningsarbete bör man inte använda hallonbladste förrän vecka 35.

Har suttit och läsa mkt på familjelivs hemsida i brist på annat. Plus att jag tycker ibland man kan hitta en massa intressanta trådar att läsa. Har hittat en nu om detta med att sätta igång en förlossning. Ja jag vet att bebisen kommer när den är redo. Men det finns ju hur mkt tips och sånt som helst. Tror dock inte att någonting direkt funkar bara så där, men men. Hittade iaf en massa om detta med hallonbladste, inte bara att det ska sätta igång förlossningen utan att det förbereder livmodern. Har läst om jätte många som provat den och de flesta hade det inte satt igång nån förlossning på. Dock hade många upplevt att dom blödde mindre på förlossningen (de som fött flera barn då alltså), och att livmodern dragit ihop sig snabbare och läkt bättre. Visst, detta kanske bara är skrock. Men det är trots allt ett te från hälsokost som är helt naturligt och ofarligt så jag ser ingen som helst anledning att inte testa det :) Så nu sitter jag här med min första kopp och hoppas att det iaf ska smaka gott ;) Får återkomma sen om hur mitt "te-drickande" går ;)

Sovsällskap

Kan ju börja med att säga att min käre mor har en jätte skön säng haha! Inatt har jag heller inte sovit själv utan har haft sällskap av Annis :) Satt uppe inatt och kikade på 90210 och gossip girl medans vi tröck chips och popcorn (sjukt gott att blanda), sen cola till det. (Var gott att äta chips med sällskap!?) Var iaf trevligt och vi har surrat så herre min skapare. Skulle någon ha hört oss inatt och våra samtal lär de trott att vi var en aning på pikkalurven med tanke på alla disskutioner vi haft. Nåja, kul att prata av sig till varandra om alla våra "bekymmer" haha :)

Idag blir det att åka hem till Boden då Mattias kommer hem här senare. Bebis har vart snäll och lydit sin far att stanna inne i magen. Får väl se om hon lyder mig hädanefter, att hon är välkommen ut så att säga ;) Hoppas kan man ju alltid!
Även fast det ska bli skönt att sova i sin egen säng så måste jag nog säga att jag kommer sakna mammsen säng lite. Den är värre mysig, fråga annis.

Och btw, folk tycks reagera likadant när det gäller min mage "- Men gud du har ju jätte liten mage!". "-Inte kan man tro att du kan föda när som helst." "-Min kompis/mamma/moster/kusin var mkt större!".
Det är lite lustigt med tanke på att jag känner mig helt sinnessjukt stor. Men Annis utbrast igår när hon såg mig "- Jävlar vad gravid du har blivit!" haha. Äntligen någon som håller med mig ;)

Minigulrot & Banan <3

Happ. Då sitter man och eftersvettas efter det underbara bad jag nyligen tog. Dock som ni förstår så vart det kanske en aningen för varmt. Men va faan, tror min kropp behövde en hett bad för att mjukna upp. Har faktiskt inte lika ont i kroppen nå mer :) *peppar peppar..*
Vart juh som sagt inte allt för mkt sömn natten som var då jag sov i lillebrors (en aningen) för hårda säng så nu har stackars mamma och Ulf fått gå och sova i den, medans jag kan fläska ut mig i hennes dubbelsäng helt för mig själv haha. Känns nästan lite taskigt :O

Inte nog med det så var Ulf snäll och ringde här tidigare och frågade om jag ville ha någonting från draggen. Gravid som jag är så svarade jag "- En 2 liters cola och en chipspåse tack."
Och jodå, nog fick jag hem heeela min beställning! ;) Har duckit ett glas cola och knaprat i mig några chips. Dock som under hela min graviditet så smakar inte chips lika gott som det gjort förr. Det sjuka är att jag lär mig aldrig utan fortsätter inbilla mig att "den här gången kommer det vara jätte gott", men ikket!

Nu sitter jag dock här med ett stadigt "Mitt-i-natten-mål" (Mitt egna version av mellanmål) som jag plötsligt så mkt hellre ville ha än cola och chips. Målet består av minimorötter (Lr minigulrot som det så fint står på påsen), banan och ett stort glas vatten. Nåja man ska väl inte klaga, det är ju nyttigt! ;)




Nu ska jag tjocka vidare med mina natt snacks och se på Unga mödrar på weben.
P.s jag saknar min karl. Puss

V.38 (37+0)

Kroppen: Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt. (Tur att han bara är i skåne tills på onsdag;)

När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.



Nu klassas hon som sagt som "klar". För mig får hon komma precis när hon vill!!!! Dock har ju Mattias förbjudit henne att anlända n när han är borta. Men som hon lever om i min mage just nu...Fifaaaaaan vad ont det gör!
Sen har då inte min mage sjunkit någonting heller som ni kanske ser. Det får den jätte gärna göra då trycket uppåt är hemskt! Vem behöver push-up bh när man har en gravid mage som håller upp brösten...

Min mamma är min barnvakt

Som sagt befinner jag mig i Kalix just nu och blir här tills på onsdag eftermiddag. Min käre pojkvän är nere i Skåne med jobbet och gör nå hemliga grejer haha. (Militär prylar). Han har iaf åkt imorse och kommer hem på onsdag som ni kanske förstod. Dock vägrar han lämna mig hemma själv, vilket kanske inte är så underligt med tanke på att jag är höggravid och vår kära dottra kan anlända precis när som helst nu.
Så min mamma får agera barnvakt åt mig utifall någonting skulle hända, låt säga att värkarbete lr liknande skulle sätta igång *peppar peppar*. Mattias har dock gett klara instruktioner till bebis att vara snäll med sin mamma och stanna inne tills på onsdag iaf. Får väl se det som ett lydnads test ;)

Förövrigt har jag sovit som ett arsle inatt (det första jag kom på). Har sovit i min lillebrors säng med det kändes som om jag lika gärna hade sovit på golvet. Fy ursch och fan vilken sinnessjukt oskön säng. Har juh sovit i den förr, dock inte som höggravid, men då var det inga konstigheter. Sen har jag vaknat av 8 olika samtal/händelser på min mobil och det gjorde inte min morgon till någonting bättre.
Gick imorse efter att ha blivit väckt av ett samtal från mamma till hennes säng. Tack gode gud var den något skönare och jag slapp grina varje gång jag skulle vända mig. Sov till och från ett par timmar och drömde mardrömmar hela tiden. Jippie! Hoppas på en bättre natt nu till natten. Skulle juh bara fattas att det blir nå värkar inatt....
RSS 2.0