Förr i tiden

Idag började jag gå igenom lite grejer som jag har hos pappa. Hann väl dock igenom en tusendel kanske? Lr njaa, vette faan om det räcker :S Har tonvis med saker jag måste gå igenom snart, annars kommer det kastas :/
Gjorde iaf några småfynd så man fick skratta lite för sig själv. Hittade bla ett brev som jag skrivit till min småkusin Camilla från sthlm som jag av någon anledning aldrig skickat iväg?!? Där skrev jag bla att vi kunde ju byffa en lådbil när hon skulle komma och hälsa på under sommaren haha.
Sen hittade jag en teckning som jag ritat och den minnns jag så väl. Den teckningen skulle jag nämligen skicka in till bolibompa studion. (Bolibompa studion var även det jag hade ritat). Sen hade jag på baksidan skrivit frågor till Johan och pipen. Bla hur många "Dinosarie sårter" det finns HAHA! Jag var iaf 8 bast när jag ritade konstverket :)

Sen hittade jag även min första mattebok och då sken jag upp som en sol. Jisses vad det väckte minnen! Det var på tiden då man tyckte att mattematik var askul. Fröken fick säga till en på skarpen så man inte räknade ut boken på en gång ;) Mattias hade också haft precis en likadan bok och även han vart lite sentimental :) Tänka sig att man en gång i tiden verkligen tyckte matte var kul. Det har ju dock förändrats en heeeeel del haha ;)

Nästa gång jag besöker min far så ska jag jävla ta tummen ur arlset och rensa igenom allting en gång för alla. Dock är jag skit dålig på att slänga saker :S Nåja, får se ett avsnitt av "Extrema samlare" innan jag sätter igång, det borde peppa en till att kasta!

Brevet till Camilla, min teckning till bolibompa, första matteboken :)

Är det min tur nu?!?

Flytthjälpen är nu avklarad. Okej helt ärligt var jag inte mkt till hjälp, definitivt inte bärhjälp haha! Däremot förstår jag inte hur människan som bott där tidigare, lyckats få städningen godkänd av en besiktningsman. Det var riktigt jävla ofräscht i skåp osv i hela köket :S Sen upptäckte vi samma sak i sovrummet. Så jag har iaf gått an med trasan idag. Annars var ju lägenheten fin som tur var :)

Förövrigt har det inte hänt många knop. Sitter just nu "hemma" i ryssbält hos pappa och glider runt på internet. Känner mig inte riktigt i form då jag fryser och huvudet känns ovanligt tungt :S Funderar på att ta en dusch ihopp om att få upp värmen. (Jag fryser för övrigt typ aldrig nu för tiden). Det är ju super många som är förkylda nu när höstkylan plötsligt dök upp, och bara för att jag senast idag skröt om hur jag klarat mig ifrån den så ligger jag väl i sjukbädden inom kort. Typiskt!

Näe, nu ska jag passa på att vara lite social med pappsen och Mattias för imorrn är det hem till Boden igen. Godnatt Sverige!

V.29 (28+0)

Vecka 29

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.



Flytthjälp

Denna natt har inte vart allt för kul. Jääävlar vilka problem jag haft att hitta någon skön sovposition :S Sen har jag för första gången fått smaka på dessa vad kramper som tydligen är jätte vanligt som gravid. Det var ju sådär mindre mysigt. Nåja, det hör juh till :)

Ska alldeles snart börja bege oss mot Kalix där det är tänkt att vi ska vara flytthjälp till mamma. Dock som gravid om med några timmar för lite sömn lär jag väl inte vara allt för mkt till hjälp haha. Jag som blir anfådd av att resa mig från soffan, haha! Näe, lite nytta ska man nog kunna göra :)

Nu ska jag packa ner lite grejs och sen är det dags att bege oss. Måste inhandla mig någoting att äta på vägen också för här hemma fanns det ingenting som passar en gravid och kräsen kvinna ;) Cyyya!

Hemmaspa

De sägs ju att man ska ta hand om sig och skämma bort sig medans man är gravid, så jag var på coop och inhandlade lite "spa" prylar så här på kvälls kvisten :) Medans jag satt med färgen i håret så hade jag samtidigt fötterna i ett fotbad. Sedan skrubba dom. Sen var det dags att skölja ur färgen ur håret. Därefter la jag en ansiktsmask medans jag tappade upp ett bad (med mitt ny inköpta badskumm som förövrigt luktar magiskt!). I badet var jag duktig och rakade benen (välbehövligt) *host*.
Efter badet smörjde jag in fötterna med nån slags fotkräm som luktade jenka. Så luktar fossingarna jenka haha! Resterande av kroppen smörjdes in med barnolja med aloevera doft. Så nu känner jag mig färschare än någonsin och luktar riktigt gott. Kanske detta får bli en söndagsrutin?!? Minus hårfärgen då givetvis :)


Nu ska jag återigen göra mig en kopp nyponsoppa och doppa skorpor, krypa ner i soffan och mysa till en film tsm med Mattias :) Ha en fortsatt trevlig söndagskväll folket.


Lite av mina ingridienser för en hemma-spa-kväll haha ;D


A face only a mother could love ;) Haha!
Mattias höll förövrigt på att skita ner sig när han såg mig såhär. Han satt inne i datorns
värld så jag går och ställer mig brevid honom. När han vänder sig som ser han ut som
om han skulle sett ett spöke. Därefter får jag mig en utskällning om att "- Så gör man inte!"
Haha. Wonder why? ;)

FÖRBANNAD!!!

Jag var på coop och skulle inhandla mig hårfärg och lite annat. Mitt hår har sett hemskt ut och jag har världens utväxt så det var dags. Dock här hemma blandar jag färgen, sätter den i håret, och vad märker jag? Jo mitt hår  har blivit jätte mörk rött! Inte alls denna blodröda jag haft innan :( Visst, jag har fortfarande inte sköljt ur färgen, men man ser redan nu att det är inte alls samma som sist. Fast jag köpt exakt samma hårfärg som sist! Faan, jävla skit. Jag som var så himmla nöjd med min färg :( Jag hoppas dock denna mörka färg rinner av lika lätt som alla andra färger jag provat sätta i mitt hår...


CRAAAAAAAAAAAP!.....

Sprida lite glädje

Nu har det var så jäkla mkt depp sista dagarna och ni vet ju varför. Försöker göra allt i min makt för att fokusera på de positiva sakerna och dagarna och se framåt. Näe, för min egen skull ska jag försöka rycka upp mig för det funkar inte att sitta och gråta 10 gånger per dag. Hon kommer inte tillbaka för det.

Men men...


Näe, nu har jag dessutom funderat på det här med att avslöja om jag väntar en flicka eller pojke och kommit fram till att jag VILL dela med mig! :) Dessutom kan det inte annat än sprida lite glädje i bloggen just nu :)
Så jag tänka visa min beställning från H&M ;)

Börjar att visa vad jag beställt till mig själv för att öka spänningen lite ;) Haha, skämt och sido.

En mjukisdress som jag antagligen kommer bo i :D


Dessa tröjor i alla färger utom grå :)




Och till bebis beställde jag....

I v mum och i v dad bodys of course ;)

Söta matchande byxor :)




En varm och gossig åkpåse till i vinter :) (Tycker den ser så jäkla mysigt ut)
Jag vill också ha en åkpåse!



Och sedan ett sött litet startkit (som iaf jag helst skulle klä på en tjej) ;)

Sedan två rosa pyjamasar :)




Det är (förhoppningsvis) påväg till min brevlåda nu :) Och om jag på något sätt vart otydlig med vad jag tycks vänta så ska jag vara extra tydlig nu. Enligt ultraljudet vi gjorde när jag var i v.18+3 (för att vara exakt) så kunde man se att det bor en liten tjej i min mage :) Visst, man ska aldrig vara 100% säker, jag vet jag vet.
Men jag kunde inte låta bli att klicka hem lite rosa ;) Ironiskt kanske med tanke på att jag inte alls tycker om rosa och har i stort sett vägrat klä mig i rosa hela mitt liv. Lr kanske just därför!?
Haha svammel. Iaf längtar jag så inni norden efter att få gossa och snooza på min alldeles egen bebis, och när jag ser på "baby tickern" jag har uppe i vänster hörnet utav bloggen, så ser man att det faktiskt inte är så sjukt länge kvar egentligen. Tiden har gått riktigt fort (även fast man mest gnäller att den ska gå ännu fortare) haha. Kräsna människor ;)

Näe, nu är det dags för den där nyponsoppan och skorporna som jag planerat stoppa i mig sen ca två timmar tbx.
Hoppas ni har en trevlig lördags kväll :) Godnatt på er!

Nu är det gjort

Nu är min älskade lilla prinsessa i himlen. Dagen har vart helt sinnessjukt pissigt. Har grinat så mkt att jag har ont i ansiktet. Tror seriöst jag grinat sönder fejjan :S Nu är det iaf gjort, nästa steg är att vänja sig vid tystheten och tomheten här hemma. Fy faan...

Vila i frid min älskade lilla ängel <3

Det går inte längre

Jag mår illa. Det trycker i huvudet. Det gör ont i hjärtat.

Nej, jag är inte sjuk. Jag mår "bra", det är bara det bittra verkligheten som sprungit ikapp mig. Jag har verkligen gjort allt i min makt att förtränga, låtsas att inte veta vad som komma skall. Men det gick inte mer. Imorgon är dagen jag och Mattias så länge fasat över. Vi ska till veterinären och låta My somna in :S

Myran är drygt 10 år och visar mer och mer för varje dag att hon mår inge bra. Vissa dagar skriker hon till då man klappar henne (misstänker ont i lederna). Hon hostar och kraxar för ingenting. Hon orkar knappt busa mer :( Det är inte alls samma hund som det bara var för ett par månader sen.
Dock ändrar inte detta hur äckligt jävla piss dåligt man kommer må imorgon och den närmsta tiden då hon inte kommer vara närvarande. Hela omställningen i allmänhet. HUVVA!

Tårarna och verkligheten brast nu när jag var ute med henne på kvälls promenaden och jag började tänka att detta verkligen var sista kvälls promenaden någonsin med henne. Det gör så ont varje gång hon tittar på mig, ovetandes om morgondagen. Jag känner mig som världens uslaste människa även om jag innerst inne vet att detta är det rätta beslutet, hon mår inte bra. Men som sagt gör det så sinnessjukt ont! Att man kan bli så fäst vid en lurvig liten varelse på fyra ben.

Min älskade lilla prinsessa, du kommer alltid vara min första bebis och jag kommer alltid älska dig.

Min lilla snutte :'( <3

Flick, el pojk-kläder?

Nu har man suttit på H&M´s hemsida och kikat både fram och tillbaka och hunnit klicka hem en hel del. Tycker jag fick mkt saker till bra pris också, och det är ju ingenting man klagar på :)
Har juh som sagt börjat få större och större mage och har inte många plagg i garderoben som passar. Mjukisbyxor i all ära, dock har dom en tendens att glida ner när jag är platt i svanken och dom inte har någon mudd att dra över magen :/ Och för att inte tala om mina tröjor haha, de flesta är riktigt för korta i magen. Vilket varken är vackert lr skönt. Nu har jag dock äntligen fått klickat hem lite lååååånga tröjor och en mamma-mjukisdress :) Har lagt ut bilder på de här tidigare då jag var sugen på att beställa det, kan ju göra det igen.

Har dessutom klickat hem en hel del kläder m.m till bebis som jag skulle kunna visa. Dock avslöjar vissa av kläderna vad som döljer sig i magen ;) Hmm. Det finns ju vissa personer som tyvärr inte vill veta vad det är för kön. Dock är detta trots allt min och Mattias gravididtet och vi har valt att ta reda på könet.
Hmm. Näe, ska fundera en sväng till. Sen måste jag ju höra med chefen också haha ;)


.....Återkommer!

10 saker du kanske inte visste...

I brist på annat så glider jag runt på internet och kikar runt. I någon random blogg hittade jag en slags "utmaning" som gick ut på att skriva/dela med sig av 10 saker om en själv och helst saker som man inte tror folk redan vet om en. Sagt och gjort, ska försöka knåpa ihop alla 10 :)
Man skulle dessutom utmana något visst antal kompisar, men eftersom jag inte ens vet vilka av mina kompisar som läser min blogg så skippar jag den biten. Ni får helt enkelt "stjäla" den om ni också vill/vågar dela med er ;)


1. Jag har 9 st tatueringar
2. Mitt mellannamn är Cecilia
3. Jag litar mer på killar än tjejer
4. Jag har opererat mig 7 gånger
5. Jag har en sjukdom
6. Jag vill köpa hus
7. Jag hatar att vara ensamen
8. Jag har sjukt låg självkänsla
9. Jag blev inte gravid på "naturlig väg"
10. Jag kan inte tänka mig ett liv utan Mattias


Det får faan duga! Shit vad svårt det var :S Nåja, nu vet ni.
Kanske en dusch på det här? Godnatt på er

Vattengympa

Jaha då var det onsdag och jag har inte bloggat på ett tag,..nu igen. Känner att jag verkligen behöver ta tag i detta med bloggandet men det är så svårt. Vissa dagar känns det som att jag skulle kunna skriva hur mkt som helst, medan andra dagar kommer man fasen inte ens på en rubrik. Beror det på att jag lever ett "händelselöst" liv? Njaa kan jag väl inte påstå. Det är endast fantasin det är fel på ;)

Så vad har då hänt sen jag bloggade sist? Jo jag har hunnit vara på ett till besök hos sjukgymnasten. Denna gång mest för att prata och planera inför framtiden. Ryggen har vart helt ok sista tiden så jag hoppas verkligen det håller i sig *peppar peppar*. Inte nog med det så tyckte Herr sjukgymnast att jag skulle börja vattengympa på måndagar för att hålla igång min rygg. När jag hör ordet "Vattengympa" så det första jag ser framför mig är ett gäng panter-tanter med blommiga baddräkter och matchande badmössa som står och studsar i bassängen som små glada barn.

Så det är väl bara dra på sig en blommig badmössa och skaka rumpan i bassängen haha! Näe, skämt och sido. Dessutom är det juh vattengympa för gravida (iaf som jag förstod det, haha)
Det har ju liksom börjat kännas att man bär runt på lite extra vikt så det här med tygnlösheten i vattnet låter rätt lockande.

Sen tror jag inte det har hunnit hända allt för mkt?!? Känns som att jag är fattigare än någonsin fast jag egentligen inte är mer fattig än vanligt. Hmm? Har hittat så jäääääkla mkt jag skulle vilja ha både till mig själv, bebis och Mattias. Fast har ju börjat spela på keno nu så jag är nog snart miljonär. Jag menar det är juh "Lett å vinne"

Som sagt, drömma bör man...

(OBS! Bild lånad från google.se)

V.28 (27+0)

Lite bebis info måste jag juh bjuda på när jag kommit ännu en vecka framåt i min graviditet :)
Har heller inte gjort så mkt vettigt idag som behöver nämnas så haha :)


Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?





Söndagsmys <3

Nu är det kväll och nu mera mörkt om kvällarna vilket jag absolut älskar! Folk blir nere utan höstmörkret, jag blir tvärtom. Det är så fruktansvärt skönt och mysigt med mörker kvällar som denna. Har gett mig på ett försök att baka Digestiva cheesecake som jag hoppas är lika god som den ser ut ;) Hehe.
Har hunnit vara iväg med Mattias och hyra film. Blev nån action rulle som jag inte minns namnet på?! Nåja, ibland får man offra sig. Nästa gång kanske det blir en skräckis, lr hur Mattias!? ;) Det var ju det här med att ge och ta i ett förhållande så haha ;D

Näe, nu ska jag mysa ner mig med Myran i soffan iaf, för hon är laddad för söndagsmys ser jag :)


(OBS, bilden är lånad från google.se) Min ser inte riktigt ut så
men det spelar ju ingen roll så länge den är god ;)

Söndag

Igår var jag till skeå på en mer lr mindre släktträff får man nog säga!? Äh, det var massa kusiner och mina fastrar med familj. Vi åt massa go mat och en äckligt god efterrätt :D Det var värre trevligt. Kom hem vid 12 tiden och då låg Mattias och sov, typiskt haha.

Idag är det slö söndag. Är så slö att jag funderar hur fasen jag ska orka fixa mig nå mat. Det värsta är att jag är så sjukt sugen på en gryllig jävla pizza! Mmm,...näe fy mig.
Har tänkt göra efterrätten vi åt igår, till mig och Mattias ikväll. Dock har jag inte fått receptet ännu för Alex var inte hemma. Hoppas jag hinner få det, är grymt sugen ;D Tror inte Mattias skulle klaga heller hehe.

Näe, nu ska jag palta vidare i soffan. Min lilla karatekid i magen är btw helt crazy! Men mysigt ändå såklart :)
PUSS!

Lill trollet :)

Amelia har som väntat dykt upp hos oss idag så hela dagen har det vart full rulle :) Det är så kul med lite liv och rörelse omkring sig, och hon är verkligen en liten glädje spridare :)
Idag har vi hunnit med en hel del! :)



Vi har gjort pippilotter med hello kitty utsmyckning :)



Fått höra lill stumpan visa sina vissel talanger ;)


Vi har åkt bil och sett coola ut ;)


Vi har vart på Kina och käkat pizza :)


Och Amelia fick en "spec" mugg (mkt stolt över det) ;)



Och efteråt for vi och handlade. Någon köpte sig godis :P


Kinderägg såklart! ;)


Sen har vi busat med Mattias en massa :)


Myst med Myran :)


Kastat strumpor till varandra haha :P


Försökt fånga "strump-bollen" i munnen


Sen har Amelia badat badkar här hemma (Väljer dock att inte lägga ut någon bild från badet!)

Efter badet kom vi på att istället för morgonrock så kan vi dimpa ner hennes i en utav mina huvdtröjor :)


Det var en bra ide! Sen åt vi kvällsfika och såg på Teletubbies :)


Sen mös vi lite i soffan :)


Sen lite bus :P


Sen vart (iaf Mattias jätte trött), och det vart läggdags. HAHA!


Så vi borstade tänderna, kröp ner till sängs, Mattias läste en saga och sen somnade både två :)
(Mattias pillade Amelia i håret, jag pillade Mattias i "håret") Jag har ingen personlig hårbottens massör, så jag lyckades hålla mig vaken haha!


Och för att vara på den säkra sidan så kramas vi med alla djuren så sött ;)
Godnatt från oss!




Lr iaf för Mattias och Amelia. Jag måste plocka undan lite och sen gå ut med hunden. Dock har jag så jävla ont i ryggen så jag måste väl ge den en hel del ström innan jag ens tar mig från soffan. Nåja, sånt hör till. Godnatt sen då :)

Idag mår vi bättre

Och det tackar vi för! Vette fasen vad jag fick för en-dags-sjuka igår!? Mår då mkt bättre idag, och jag hoppas det håller i sig för imorgon får vi nämligen fin besök. Vi ska vara barnvakt åt Amelia igen, och det gör vi så gärna! :) Hon ska övernatta även denna gång så vi får hoppas det går lika bra som förra gången, men det gör det säkert :)

Förövrigt har jag vart lat idag också, bara legat och nött "OTH". Men har tänkt ta ett städryck och städa till lite här hemma, iaf dammsuga bort några kg hundhår från soffan. Fast det spelar ingen roll hur mkt man dammsuger så är soffan vit på en gång (den är svart annars)..

Förövrigt är jag inne i nån funderings period så jag funderar och tänker på en massa saker hela tiden. 50% onödiga saker visseligen haha. Funderar bla om jag har någonting jag kan sälja iväg på tradera men kan inte säga att jag direkt kommer på någonting :/ Nåja, det löser sig?!

Typiskt

Jag somnade just efter 12 inatt och har sovit till 11.30 idag. Jag är fortfarande trött som ett jag vet inte vad. Kroppen känns tung och jag har blivit snorig. Tror närmare bestämt att jag dragit på mig en förkylning :/ Typiskt! Jag har varken ork lr lust att vara sjuk nu. Och andra sidan, när är man det?!? Nåja, idag ska jag iaf inte göra många knop för att kurera mig. Har varit och hämtat mig en smoothie så nu ska jag klunka den och se på något avsnitt av "OTH". Som sagt, idag ska här kureras!

Drömma bör man...

...annars,..dör man?!?



Sitter och dregglar på HM´s sida. Dock har dom sjukt lite mammakläder :/ Inte bara HM då, typ alla sidor. typiskt. "Tur" att jag är fattig då och ändå inte har råd att beställa något.


Mmmm. En mjukisdress som jag och mina feta kropp antagligen skulle bo i, haha!

Skulle behöva inhandla massa längre tröjor. Tyckte dessa var fina :)

Och dessa bodysar säger ju sig själv. En måste-ha-grej ;) Dom ska inhandlas !!!

OBS! Bilder lånad från HM (allihopa)

Magbild vare!

Jag har ju som haft planer att lägga upp magbild ett bra tag, men det har glidit ur min kära gravid skalle varje gång. Nu jävlar har jag iaf fotat så ni ska få se min smickrande kropp. Hallelujah.
Nåja, är dock riktigt stolt över vad jag har i magen och kan därför blotta mig själv.
På tal om detta med kiddelito, idag har första bebis kläderna inhandlats av "farmor" (svärmor), plus lite annat bra och ha :) Vi har dessutom börjat kika mer och mer på en vagn som faller oss i smaken. Inte nog med att den verkar riktigt bra så är den riktigt snygg också! :) Var lite skeptisk i början då den hade fått lite negativ kritik, dock så har ju faan alla vagnar nästan nån gång fått dålig kritik. Helt ärlig är jag skeptisk till alla vagnar i slutändan haha.
Nåja, ska ta en djupare titt och ta beslut tsm med Mattias sen, vi är trots allt två som ska vara helt överens, nöjda och belåtna :)


Nu är det förövrigt lördag (ifall någon missat det?) och alla verkar jävla supa idag. Visseligen är det eldfesten i Kalix och säsongs avslutning på farmen så mkt beror väl på det. Det bästa och underbaraste utav allt är att det inte rör mig i ryggraden, inte ens litegrann faktiskt. Nej nej, ikväll blire att gräva ner sig i sängen och se på "Jeepers Creepers 2", (såg 1:an igår). Och som tilltugg blir kladdkaka med grädde, banan och jordgubbar. Det bästa utav allt är att jag får sällskap av min snygge pojkvän. Så vad fasen ska jag ha att klaga på!? I love my life ;D


Jag är fet men det är helt okej! V.26(25+5)

100 lr njaa, nu 99

Idag (lr igår blir det nu) är det endast 99 dagar kvar till BF. Det betyder att jag alltså att jag varit gravid i dryga 180 dagar! Jag har sagt det förr och jag säger det igen, jisses vad tiden går fort men jag klagar verkligen inte. Det plockar ut bäbisar var och varannan dag i ens närhet och det gör juh inte direkt att suget efter ens egna bäbis minskar. Lill trollet lever om som en tok i magen varje dag och ibland gör det nästan ont. Dock har jag hellre att h*n rör sig en massa så man vet att det lever där inne :)
Nåja, nu är det juh "bara" 99 dagar kvar :)


Idag har älskling skämt bort mig genom att bjuda på goo middag. Det vart ingenting mindre än ungsstekt vitlök/basilika kryddad lax, potatis och sallad. Det var helt himmelskt gott! Sitter fortfarande och rapar lax ;D Det bästa av allt är att det vart över, gissa vem som ska frossa imorrn hehe ;)
Hoppas på flera av dessa middagar av min karl ;)

Nu ska jag se klart avsnittet av "One tree hilll" som jag börjat på, sen blir det sängen. Imorrn kommer svärmor och svärfar hit så kan inte sova allt för länge :) Godnatt sverige!

Konstigt

Nu har söt ungen åkt hem. Stackarn hann bli jätte snorig och hostig så vi körde hem henne till Kalix. Hon var inne på att stanna en natt till, men vi tänkte att hon kanske blir så mammig om hon blir sämre. Och väl framme i Kalix så var hon ännu sämre så det var nog lika bra. Hoppas lilla tjejen kryar på sig! Nästa vecka ska vi vara barnvakt igen, så mysigt! :) Är nästan lite tomt utan lill fröken här hemma nu. En liten dam med så mkt frågor hela tiden. Men lika roligt att höra på hennes tankar och ideér varje gång haha.


Förövrigt har det inte hänt många knop idag. Har nu fått hem boken "Att föda", så jag har börjat plöja igenom den nu. Hitills är det då inte annat än intressant :) Nåja, har mkt av boken kvar.

Och btw, igår (onsdag) firade jag och min underbara pojkvän 1½ år tsm. Tiden går fort när man har roligt ;) Jag är så kär i den karln så det är helt sinnessjukt. Och underbart äre ;) Juste, firade en månad som förlovade också :) Älskar dig Mattias!

Nu ska jag gå ut med bävern och sen krypa ner till kojs. Herregud, vid den här tiden igår låg man och sov som ett litet barn, haha ;D Godnatt Sverige!


Lill tjejen fick kvälls fika i sängen medans vi låg och kikade på hennes film
(Tecknade Mr bean) Förövrigt förbannat kul film!




Vi slog ihop tältsängen med våran säng, vilket resulterade i en jätte stooor
säng. Amelia skulle promt sova i tältsängen för då fick hon sova
brevid Mattias, och det var väldigt viktigt!

Full fart från morgon till kväll

Imorse fick vi fin besök av ingen mindre än min underbart söta lilla kusin Amelia :) Hon är drygt 3 år och inne i en period så hon är så kallad "lill-gammal" i sättet. Man får skratta mer än en gång i hennes sällskap ;) Hon har med sig hur mkt packning som helst när hon kommer och det första hon säger när hon kliver in genom dörren är "- Nu ska jag bo här!" Haha, sötnosen.

Jag hade tid hos läkaren kl 10.30 för att få sjukintyg. Så medans jag var där så var Amelia med Mattias och dom verkar ha haft det lika kul ändå. (Glömde nämna att Mattias är Amelias idol)
Mattias var på fotbolls träning och efter den så begav vi oss till nordpoolen för att bada. Amelia har bara badat i Kalix tidigare så hon var mäkta nöjd när hon såg hur stort det var här i Boden :) Efter ca två timmars bad och bus så var det dock dags att bege oss vidare till MAX för att klämma mat. Sagt och gjort.
Och efter maten så for vi till dollarstore och handlade en jäkla massa godis, bla hello kitty godis så det var en liten dam som vart mkt nöjd ;)


Nu sitter vi hemma i lägenheten, myser och äter godis framför tvn. Lr njaa, just nu har Amelia och Mattias tagit paus i tv tittandet och bygger istället med Amelias tågbana. Snart ska vi bädda ner oss i sängen och se på film. Tror vi alla tre kommer sova som grisar efter denna händelserika dag. Jag är då helt slut! :)
Bjuder på någon bild från idag sen ska jag leka vidare med "barnen" :P



















Snart godnatt

Tänkte bara blogga lite först :)
Idag har jag hunnit vara till sjukgymnasten igen. Denna gång slapp jag göra massa smärtsamma lyft och övningar för att kolla min rygg för idag fick jag nämligen min alldeles egna TENS maskin. jippie, Haha! Näe men den är faktiskt helt underbar när ryggen totalt går i lås. Så det tackar vi för! :) Återbesök igen om ca två veckor.

Sen har jag väntat på min bok som jag beställde i förrgår, som borde kommit idag. Men ikket! Men imorrn hoppas jag den dimper ner i brevlådan. Har beställt boken "Att föda". Läste på en hemsida att den är superbra för nyfikna, oroade, förväntansfulla gravid kvinnor. Tyckte den stämde in på mig så jag klickade hem den. Hela 39:- kostade kalaset (och det var ingen frakt). Men inte klagar jag, särskilt inte om den n är så bra som det sägs :)


Näe måste börja bege mig till sängs för i väntar besök tidigt imorgon bitti. Min söta kusin ska nämligen komma till oss och vara med mig och Mattias. Hon ska dessutom övernatta, men det kommer bara bli mysigt! :) Dock natt prommis med bävern först. Godnatt!

Mina hjärtan

Har hamnat i någon period nu då jag sover skit dåligt. Kan inte sova på sidorna för då får jag ont i höfterna. Kan inte sova på rygg pga av att min rygg är helt störd! Ligger jag raklång så domnar mina ben bort för att nerverna i min såkallad svank kläms åt. (Jag har ingen svank som jag tidigare nämt). Och på mage, jaa det förstår ni nog sjävla varför :) Nåja, det äre värt!

Igår kväll satt jag och sov tv medans Mattias parkerade sitt huvud i mitt knä och ville bli pillade i håret (lr den lilla stubben han har på huvudet kanske man ska säga haha). Sagt och gjort och det tar inte många minuter innan han somnar. Men jag slutar inte pilla utan fortsätter i en halvtimme till då Mattias vänder på sig och liksom goar min mage. Jag fortsätter pilla honom i håret vilket resulterar i kraftiga snarkningar. Och i takt med hans snarkningar så är det någon inne i min mage som sparkar sin far i huvudet, gång på gång. Tillslut blir Mattias halv irriterad i sömnen och flyttar på skallen.
Denna procedur håller på ett par gånger medans jag sitter och fnissar för mig själv. Mina älskade hjärtan!


Efter att ha fått sparkar under ca en halvtimme till så beger sig Mattias vidare till sängen. Själv så har jag myror i kroppen och kan inte alls sova. Kommer då på att jag ska fortsätta och måla på min Marilyn Monroe tavla som jag började på förra veckan. Det hela slutar med att jag sträck målar tavlan, vilket tar 2-3 timmar. Nåja, nu är den klar iaf :) Då är bara frågan vad jag ska roa mig med inatt när jag inte kan sova ;)

Slut resultatet. Notera söta lill Mattias som halvt sticker ut ;)

Mitt i kladd värmen

Så tänkte jag att jag bjuder på en underbar låt ;D HAHA! Jisses vad denna karl är vansinning. HEJJA ROLAND!


Pro-fredag som vanligt

Men lika glad är jag för det! Lk pågår för fulla muggar och de flesta är väl där. Dock är jag inte det minsta avensjuk! Är det för att jag blivit lika spännande som en omgång pro-bingo? Äh va faan, det är ju skönt att ligga som en förslappad fläskfilé på sofflocket. Jag menar jag skiftar ju faktiskt mellan laptopen och tvn för att vara så uppdaterad om omvärlden som möjligt *skratt*. Näe nu svammlar jag bara, förlåt. Börjar vara gode trött!

Har börjat leta vagn nu eftersom barnmorskan mer lr mindre pikade oss om att det kanske är dags att börja se sig om iaf ;) Vi har ju vart lite feg men nu ska det bli ändring på det. Har kikat på lite vagnar som hitills verkar vara jätte bra, dock vet man ju aldrig innan man köpt dom, om man själv kommer vara nöjd. Hitills har jag dock fått mest tipps om dessa Emmaljunga vagnar. Har även kikat på en "Brio happy kombi vagn". Dock har jag både läst och hört både positivt och negativt om den med, givetvis.
Så om jag nu har någon mamma som råkar läsa min blogg. Vad ska jag kolla efter för vagn? Och vilken affär/internetbutik ska jag använda mig utav? Ja jag säger då det, vilket vagn djungel!

Näe, nu ska jag fortsätta kika på söta barnkläder. Har hitills inte haft det minsta lilla problem att hitta söta kläder jag vill köpa till min skatt :) Nå det är iaf inte första priorotering. Dock börjar det bli svårt att låta bli ;)
Näe, nu ska jag ta natt promenaden med myran. Sen krypa ner till sängs, är aptrött. Var inte alls planerat att vara vaken så här länge :S


Godnatt!

Besviken gång på gång

Kalix och dess uteliv är ett enda stort jävla skämt! 99% av alla gånger man går ut så blir man besviken lr arg och säger att man aldrig ska gå ut i Kalix mer, men nog jävlar går man ju ut igen. Min första tanke idag var att vi skulle gå ut jag, mattias, bror, pappa, kusin mirre och grannen. Dock var väl tanken att gå ut på B4 lr på ute terassen men med tanke på vädret så vart det inomhus. Är ju inte allt för packat med folk så jag tänkte att jag går väl ut, plus att jag höll mig borta från musiken där den spelades som värst. Månne hur många som tycker man var sjuk i huvvet för att man var ut och är gravid?!? Nåja, det var helt jävla värdelöst som vanligt. Den största anledningen till varför jag gick ut överhuvudtaget var för att det var lillebror krog debut :) Hoppas han hade kul iaf!


Imorrn får man väl förhoppningsvis en sovmorgon, en liten iaf. Vet inte riktigt om jag ska iväg och köra Mattias. Men det löser sig. Nu ska jag tvätta fejjan och sen krypa ner under täcket. Som jag längtat!
Godnatt Sverige!

V.25 (24+1)

Vaknade efter en välförtjänt sovmorgon som vart helt underbar. Hade dock kunnat sova änn längre om det inte vore för Mattias ;) haha. Efter att ha vaknat till liv och gjort sig i ordning så begav vi oss till barnmorskan för att ta reda på hur allting ser ut. Som vanligt så såg allting bra ut och hjärtat pikkade på som det skulle :) Lika sjukt att höra hjärtljuden nu också!
Vägde mig nu och det visade sig att jag endast gått upp 1,2kg sen jag skrev in mig, vilket jag är jävligt nöjd med! Ja, jag vet, det hinner komma :P Men ändå ;)
Nåja, huvudsaken är att bebis mår bra och det gjorde h*n :) Här får ni lite info om mitt nuvarande stadie.



Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 1 full dag (v24+1).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 21 nov 2010
Du har 110 dagar kvar till beräknad förlossning.


Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Hårvård

Är besviken på mitt hår då det näst intill tappat all denna extreme röda skiftningen. Nu är det en mera dassig färg :/ Har iaf försök få tag i någonting bra för håret som även låter håret behålla färgen och lystern. Fick rådet av Johanna att köpa en "revlon nutri color cream" (tror jag den hette?), så nu är den påväg hem mot min brevlåda :D Har juh även sytt, färgat och pysslat ihop mitt exstensions löshår, och pysslat ihop det till tränsbitar. De ni! Är man fattig får man inte vara dum. Dock har jag inte provat håret än så det återstår juh att se haha ;)
Näe, vart inget bad men det blir en snabbdusch sen hämta Mattias :) Sov gott Sverige!


Får återkomma sedan om jag tyckte hårfärgs-inpacknings-tonings-grejen funkade på mig :)


Sjukgymnasten

Bloggtorka nu igen. Jag vet inte riktigt vad det är, men under helgerna är det som att suget att blogga försvinner. Men n tänkte jag kladda ner litegrann iaf :)
Har som sagt tillbringat helgen i Kalix hos mammi och det har vart jätte mysigt :) Har ätit massa go mat och egentligen bara slöat, skönt skönt! Har även hunnit umgås med små bröderna. Imorrn åker vi till Kalix igen, men den här gången blir det till pappi då han är hemma den här veckan. (Han jobbar varannan vecka så). Det blir säkert trevligt :) Tycker det är så skönt att vara i Ryssbält, det är och kommer antagligen alltid vara "hemma" för mig, trots att jag numera är bodensare :P

Idag har jag äntligen vart till sjukgymnasten och det gick bra. Har ju som sagt haft problem med ryggen ett par veckor och i takt med att man blir större så blir ju inte ryggen direkt bättre :/ Lyckades även chocka en till "läkare" genom att visa min platta svank haha. Dom tror mig aldig innan dom sett min rygg. Nåja, den är ju störd! Fick iaf veta att huvud problemet sitter i bäcken lederna och det går inte att fixa till så länge jag är gravid. Dock skulle vi försöka göra allt för att underlätta graviditeten så mkt som möjligt. Så idag fick jag med mig elektroder att klistra fast inom en fyrkant på ryggen. Då ger den ström vilket ska vilseleda mina "onda nerver" så de inte förstår att det gör ont. Det gör både ont och är skönt på samma gång haha!
Nåja, jag hoppas verkligen att det ska funka. Återbesök nästa vecka iaf :)


Nu ska jag hoppa ner i badet och bara slappa, som jag har längtat! Fattas bara att Mattias ringer och vill ha skjuts hem så fort jag lagt mig ner i badet. Han är och ölar med nå polare :) Nåja, det löser sig.
Ha det gött folket


Min ström apparat haha ;D


RSS 2.0