Kladd-jävla-värme!

Guuud vad jag är less på detta förbannade klibbväder. Om då helst solen är framme och skiner så det är varmt, fint och skönt. Men bara detta jävla äckel kladd. Har vart på dåligt humör idag för det varit så kladdigt. Och nu när jag är gravid så svettas jag 100 gånger lättare. Haha lite bf får man vara ibland ;)

Har iaf vart duktig och tillagat hemmagjorda köttbullar idag och det var precis lika gott som vanligt! Måste ta och göra det oftare :) Tänkte ta och baka fler småfrallor här någon dag också. Åker dock till Kalix över helgen så ides inte börja med deta idag :) Inte för att Mattias kanske hade klagat men ;)

Kvällen kommer tillängnas till mys då jag kommer vara borta över helgen. Mattias tycker säkert bara det är skönt, men jag kommer då sakna han så jag tänkte passa på ;)
Kanske någon film också om man har tur? Nåja, nu ska jag ta ett efterlängtat bad! :) Cya!



Jo btw, fick nå erbjudande från "ViFöräldrar" tidningen. Typ 6 nr och två premier för ca 150kr så det nappade vi givetvis på. Igår fick vi hem premierna och det gjorde ju inte direkt att man längtar mindre efter kiddelito ;) En söt nalle overall och en söt filt. Bild finner ni nedan :)





Älskade sötnosar!

Jag är så sugen på vovve! Dock blir det ingen på ett braaaa tag. För och främst ska vi ha barn och då kommer vi inte ha tid med en vovve att börja med. För den dagen vi skaffar hund så ska vi verkligen ha tiden på vår sida, tid att hjälpa hunden att utvecklas på bästa möjliga sätt. Dock är jag och Mattias lite oense om vad vi ska skaffa för hund. Jag vet dock precis vad jag vill ha ;) En staffordshire bull terrier. Dom är så så sjukligt vackra så det nästan gör ont att titta på dom. Och Mattias, för att visa dig att dessa hundar är precis lika barnvänliga som vilken hund som helst som haft en bra uppfostran osv (ni vet vad jag menar), så är dom vääärldens snällaste :)
Titta bara på den här videon. Den stämmer så fruktansvärt bra!



Denna var också så jävla söt haha! :)



Prova vara arg på den här ;)
(Obs, bilden lånad från google)


nån gång SKA jag ha en sån! :)

We try again

Mina kära läsare nya som gammla. För över ett år sedan försökte jag och Mattias oss på att göra hemmagjord pizza med hjälp utav ett sånt här pizza-kit. You know? Iaf slutade ju inte det hela så jätte bra...Vart typ knaper stekt pizza haha! Vi hade juh världens cp ugn i gamla lägenheten så därför gick det som det gick. Det tog lite tid men idag var det dags. Och ja, vi lyckades faktiskt! Puuh! ;)
Vissa utav er kanske kommer ihåg hur pizzan såg ut sist? Iaf för er som inte sett så har jag letat reda på det blogginlägget och dammat utav det. Det inlägget finner ni här:
http://xplosive.blogg.se/2009/march/man-kan-inte-alltid-lyckas.html#comment


Dagen pizza såg mer ut såhär ;D

Innan gräddning


Efter gräddning



En lycklig, och för att inte glömma, snygg kock ;)



Tummen upp för pizza!

Myspys

Imorsen vaknade jag som så många andra, utav att åskan small så förbannat. Jag var helt seriöst beredd på att få se grannhuset i lågor när jag drog upp persiennerna. Tur som var så stod huset kvar i samma skick. Jag klev upp för att gå på toa och då spinger my stackarn in på toa före mig och gömmer sig under badkaret. Stackarn! Hon brukar istort sett aldrig vara rädd för åskan. Hon hann till och med vara en sväng i mattias garderob och gömma sig haha. Nåja, hon överlevde juh :)

Sov ett par timmar till för att sedan stiga upp "på riktigt" haha. Svammlade på med Mattias en massa, gjorde mig i ordning och sen drog ner på stan med Cissi :) Det var ju inte igår man umgicks med henne, så det var ju trevligt! :) Snacka lite skit och få höra lite skvaller, det mår man väl alltid bra av!

Kvällen har tillägnats åt att mysa i soffan framför både dator och tv :) Och det har vart lika underbart som vanligt! Vi har nu även sett filmen "Farsan". Personligen tyckte jag den var skit kul och rekomenderar den starkt för er som inte sett den :)

Näe nu ska jag hälla upp ett glad cola, gräva ner mig i soffan och se ett avsnitt utav L word. Babe och Myran sover redan så ska försöka att inte vara uppe allt för länge. Möte med jobb coach imorrn för första gången också. Blä!
Godnatt Sverige!


Uppbunkrat inför "Farsan" :)

V.24 (23+0)

Tiden tickar, tiden går. Idag har jag gått in i vecka 24 Och bebis lever om som aldrig förr! :) Nu ser man till och med utanpå magen när bebis drar en karate kick där inne ;D



Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

Småfrallor

Inatt hade jag seriösa planer på att lägga mig ner och självdö. Har ju på senare tid fått jävliga ryggproblem och dom blir bara värre och värre. Igår tjurades jag och städa och tvätta vilket leder till att ryggen totalt lägger av. Jag hade så sjukt ont så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Jag började gråta halvvägs från sängen på väg till toan och hela vägen tillbaka. Det är så obehagligt för det gör till och med ont att andas :S Har ring sjukgymnasten flera gånger men har ännu inte fått någon tid, bara blivit tillsagd att ringa nästan vecka osv. Nåja, har den inte blivit bättre innan veckans slut så går jag till läkaren, för det går inte att ha det så här.

Över till någonting annat. Idag har jag vart så otroligt duktigt och bakat småfrallor för första gången i mitt liv, dock fast min käre mor strängt beordrat mig att låta baket vänta ett par dagar med tanke på ryggen. Förlåt mammi! Men jag vart så sugen :P Visst har jag ont i ryggen, men den lill värken jag har nu så vare värt det :) Hoppas det inte bara blir värre. Nåja, jag får ju skylla mig själv.

Näe, nu har jag kladdat litegrann iaf. Känner att det inte vart mkt vettigt. Men några ord vart det ju iaf :) Ska mysa ner mig med min karl. Godnatt Sverige!

Livet är wunderbart!

Faktiskt! Har som något allmänt lyckorus i kroppen och har haft det i ett flertal veckor nu. Kanske har det något att göra med att jag är tillsammans med världens bästa kille? som jag även förlovat mig med för inte allt för längesen. Att jag väntar barn med denna underbara människa. Att jag får gnida röv med honom varje natt. Att vi blir mer och mer en liten familj tilllsammans juh längre tiden går. Hur bara allmänt fucking jävla underbart denna kille får mig att må? Det är wunderbart, totalt wunderbart!

Något mer som är underbart är att tiden går fort. Ja, än så länge uppskattar jag faktiskt att tiden går fort. När bebis kommit ut lär jag istället sitta och gnälla om vart fasen tiden tar vägen. Men just nu går det fort, lr för det mesta ;)
Idag har jag t ex suttit och kollat på en jäkla massa bebis bilder på folk som fått barn. Herre jisses vad man börjar längta efter lill skatten. Bara tanken att jag själv kommer ha ett litet knyte brevid mig inom ett par månader får mig att rysa av välbehag. Ja halva tiden har jag ju som sagt passerat. Gud vad jag längtar !!
Tror inte jag är ensamen om det  heller ;)

Och btw mina vänner, jag saknar er! Ni är jätte välkomna att hälsa på mig i Boden :) Jag har för mkt tid att göra massor av ingenting så :)

Näe nu ska jag ringa lillebror och pressa honom på lite info ;) Cyyyyya.



Hittade igår en sida där man kan kolla hur ens bebis kommer se ut.
Inte för att jag tror på detta för fem öre, men som en kul grej ;) haha!
Här är iaf resultatet om vi får en flicka. Datorn ville inte när jag skulle se
hur våran ev pojke skulle se ut. Hmm, nåja.

Fliiiiiiintaaa

Idag har jag vart som en enda stor hösäck och allmänt sett ut som en påse skridskor. Har vart helt sinnessjukt trött och inte alls mått bra. Samtidigt känner jag mig inte sjuk? Nåja, har piggnat till lite nu iaf. Har gjort i ordning köttet, salladen och grönsakerna som ska grillas. Nu inväntas bara ett telefon samtal från herr Sundelin så jag kan sätta köttet på grillen. Men fortfarande är telefonen tyst. Från början var det sagt att han skulle sluta 16....men nu vart det inte riktigt så. Nåja, live and let die! :)


Och så var det ju fredag igen, dessa underbara fredagar. Det borde finnas fler av dom ;) Det är bara någonting särskilt med fredagar. Vad har jag inte riktigt klurat ut än.
På tal om någonting helt annat, satan vad mörkt det vart inatt. Det var helt kolsvart utanför fönstret, plus att det små regnade. Satan så nöjd jag var när jag kröp ner till sängs. Jag älskar både regn och mörker. Missförstå mig inte, jag är inte en deperimerad människa, tvärtom. Jag mår toppen mest hela tiden! :)

Näe nu ska jag gå och sysselsätta mig med någonting annat. Typ dricka ett glas cola, yummie!

Redhead

Yes i am! Så nu är det försent för alla som tyckte att jag skulle avstå från att kladda rödfärg i mitt hår, nu jeevlar är det rött. Och jag gillar det, faktiskt! Mattias har till och med godkänt det, fick mig komplimanger så fort man öppnade ögonen i morse. Hade inte ens hunnit torka bort dregglet i mungipan, fniss.
Näe, nu får jag iaf se ut så här ett bra tag. Har ni tips för hårinpackningar lr liknande för att den röda färgen ska sitta kvar i håret, SKRIV!!! :)
Nu glo på lite L word. Puzz


Hur räknar man egentligen?

Idag fyller våran älskade lilla bäver inte mindre än 10 år. (Myran för er som inte förstod). Hon har tappat helt sinnessjukt mkt päls de senaste veckorna så nu är hon nästan kal på vissa ställen, plus att hon fått en jäkla massa gråhår överallt. Vilket hon inte haft så mkt som ett hårstrå tidigare. Åldern kanske börjar ta ut sin rätt ändå?
En sak är säker och man märker att det inte är samma hund mer. Hon är gammal, gaggig och bitter vissa dagar, och sen vissa dagar kan man tro att hon är en unghund. Dock har hon inte rört många muskler sen vi kom hem igår. Stackarn är helt slut efter sin semester :)

Nåja, jag tänkte egentligen bara meddela att det är myrans dag idag :) Ska fortsätta grunna på om jag vågar sätta en rödfärg i mitt hår lr inte....HMMM!




Mitt monster

Jag lägger upp en bild på Mattias. Bara för att han är det absolut snyggaste jag vet ;)
Yummie!

Tjoooookiiiiis

Ja, det är okej att vara tjock. För det är modernt!
Nee skämtåsido. Börjar känna mig mer och mer som en köttbulle nu iaf. Kaggen har frodats en hel del sista tiden, det känns! Ungen ligger dessutom och sprattlar som en elvisp på turbo och har gjort de dom sista dagarna. Kanske bygger om?!?
Men för det mesta är det bara mysigt att det lever om där inne. blir liksom en ständig påminnelse om vad som faktiskt är på gång :) Även om h*n gärna skulle få chilla med gympan iaf nattetid ;) haha.

Har passerat halva graviditeten nu vilket är helt galet! Tiden bara springer iväg. Snart är det jul loch vi sitter med en liten kiddelito i famnen. Åååååh!

Tänkte göra som mååååånga andra mammor gjort i sin blogg iaf då och då under sin graviditet. Nämligen dela med sig lite fakta. Jaa, ni ser ju här nedanför vad jag menar :)



Du är i vecka 23.
Du har gått 22 fulla veckor och 1 full dag (v22+1).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 21 nov 2010
Du har 124 dagar kvar till beräknad förlossning.


Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.




Mellan dessa bilder kan man se att ja, jag växer faktiskt. Det är inte bara jag som inbillar mig ;)




Pöss från Faaaatzooo

Home sweet home

Får väl börja med att utrsäkta uppdateringen, men jag har inte suttit vid en dator med internet på över en vecka. Därutav bloggtorkan :) Har ju som sagt vart hos Mattias föräldrar i nästan två veckor.
Har vart skönt att vara borta, men var riktigt skönt att få komma hem!

Har hunnit umgås med Mattias kusiner, Peter, peters tjej Elin och och Magnus. Vi har bott i varglyan och haft det bra ;) Förlovningen vet ni ju redan om, sen har vi vart till ett litet matställe i finland och ätit inte mindre än två gånger. Man får så mkt mat så det är helt sinnessjukt! Plus att det är jätte billigt. Fast och andra sidan kanske vi inte är så jävla normala heller med tanke på att vi åkte 14 mil för att käka pizza ;)
Har även träffat Mattias bror, hans flickvän och deras lilla tjej Stella :) Har badat bastu ett par varv, vart på marknad, hunnit träffa Elin två svängar, "badat" (gått ut i vattnet ända till knäna..), och...ööööhm...jaa säkert massa mer.

Nu är man som sagt hemma igen och har hunnit konstatera att här behövs det städas. Dock vet jag inte om jag tänker börja med att pajja min rygg med en städning det första jag gör. Den har skött sig så bra när vi vart borta. Skönt.
Näe, städningen får bli imorrn,..lr nått. Nu ska jag hämta mig ett stort glas cola som jag suttit och funderat på i över en timme. Nu har jag iaf uppdaterat lite :) Cya!


Alldeles vid gränsen

Vädret har varit helt underbart dom senaste dagarna. Gietvis var dock den varmaste dagen då vi var till Ikea. Jisses, trodde seriöst jag skulle smälta bort :S
Igår for Mattias med sin far till Sunderbyn då passade jag på att åka till kalix och umgås med mami. Det var mkt trevligt! :) Vi var förbi mormor och satt ute och solade på altanen och surrade en hel del. Sen for jag och mammi och käkade på myggan. Käkade en kebab toast och det var tame fasen bland det godaste jag klämt denna sommar. Lätt så kommer jag nog hinna klämma ett par till såna denna sommar. Förhoppningsvis! ;)

Idag har det inte hänt måga knop. Har färgat håret på svärmor och suttit och surrat med henne. Busat med myran. Ska nog bege mig till våran lilla stuga och chilla där ett tag. Idag kommer Mattias kusin och hans flickvän hit från Umeå, så då blir det kanske lite mera liv och rörelse i stugan haha :)

Nåja, nu har jag juh kladdat ner litegrann iaf. Hare feeeint

Speciell dag <3

Nej idag är det inte riktigt en vanlig dag, dock heller ingen födelsedag (Lr jo säkert för nån men). Idag har nämligen jag och Mattias tagit ett steg närmare bröllop för vi har nämligen förlovat oss :)
Ringarna köpte vi förra veckan och hämtade ut dom i tisdags. Dock har vi väntat tills idag då idag är den egentliga förlovnings dagen :) Den 11 varje månad är "våran" dag så det är därför vi förlovar oss just idag. Hmm, ja ni kanske fattar?!? Haha.

Jag är iaf kär som en liten fnittrig tonåring. Och vääääärldens finaste ring har jag fått av Mattias :) Inte för att verka dryg lr alltför snoffsig, men jag har faan aldrig sett någon tjej ha lika fin förlovningsring som jag har. Notera då att jag menar förlovningsring! Men egentligen spelar varken ringen lr priset någon roll, jag är tsm med världens bästa kille och det är honom jag ska dela mitt liv med! :)
Bilder på ringarna kan jag tyvärr inte lägga in fören vi har kommit hem till Boden :S Har inte internet på bärbara datorn här så. Men ni får hålla utkik sen :)
Nu ska jag gå och pussa på min blivande make ;) Cya

Solen skiner precis som mitt humör

Idag var det jag som var vaken före Mattias, hör och häpna. Var ut med hunden och sedan vart det frukost/lunch på sängen, hann även nöta lite PP såklart ;) Värre muuusigt!
Senare under dagen har jag vart ner på stan och gjort lite ärenden. Var bland annat in på HM och kikade en sväng. Gick förbi barnavdeliningen och kika också. Satan så sugen jag blev på att börja köpa, men jag är för nojjig och vågar verkligen inte börja köpa något än :/ Vet inte riktigt när jag ska börja heller. När är det "okej" att börja köpa barnkläder egentligen?!? Som sagt, hitills har varken jag lr Mattias köpt en endaste liten pinal! Nåja.


Imorrn är det dags att åka norrut. Vi åker nämligen till Hedenäset (Mattias föräldrar) och kommer tillbringa en störra del av den närmsta tiden där. Sedan är väl tanken att hinna vara lite hos mina päron också. Nåja, det tar vi som det kommer, visst mattias? ;)

Fick btw ett roligt mms av min käre mor idag och fick dessutom lära mig något nytt. Man kan nämligen äta blåklockor, det ska tydligen vara nyttigt och gott. Smakar som salladsblad. Detta är givetvis någonting jag måste prova! Kruxet är att här ikring mig och Mattias så lär väl dom få blåklockor vi har i närheten, vara nerpissade, BLÄ!
Kanske får passa på under norröver trippen?!?

Näe nu borsta tänderna och mysa ner sig till sängs med hjärtat. Blir en tidig morgon imorrn :O



Mms:et jag fick av min mor :) Erkänn det ser gott ut!

MVC besök

Idag har jag legat i sängen ett braaaa tag och skönt var det. Mattias hann vara ute och cykla 45km medans jag låg och dregglade i sängen i två timmar till haha. Tur att man är hurtig ;)

Senare under dagen var det dags för besök på mvc. Det gick jätte bra. Alla prover visade det dom skulle och hon tyckte allting såg bra ut. Nu fick vi även höra hjärtljudet på lill trollet, helt sjuuukt häftigt det också! :) Och även där var allting som det skulle, så jag är inte annat än nöjd med besöket :)

Efter mvc har vi vart på stan och gjort massa ärenden. Vissa lite mer speciella och udda än andra haha, men mer än så säger jag ikket ;)
Sen ikväll fick jag nå ryck och tog äntligen tjuren vid hornen och tog tag i rensningen av min garderob, vilket verkligen behövdes. Plockade undan alla kläder jag inte kan ha eftersom magen växer. Har så liten garderob så det är juh lika bra. Så uppe på vindan ligger nu halva min garderob haha.

Nåja. Då var det kväll igen. Jisses vad tiden bara tickar på! Snart är det ny vecka igen. Jag hoppas på en jäkla massa sol och härligt väder de närmsta veckorna då vi kommer vara på resande fot. Kanske jag får mig mitt efterlängtade nattbad! :D


Nu ska jag se lite L word sen kanske försöka på Mattias att nöta lite PP med mig :) Tänkte försöka få busungen att kikka så även pappa mattias får känna, för varje gång han sätter dit handen så är det cool lugnt i magen. Typiskt! Nåja, har en stark känsla av att det hinns ;)




Har börjat känna mig som en kassler i alla mina klädesplagg.
Men kassler är väl läckert?
v.21 (20+1)

Dagarna rullar på

Ack så snabbt tiden går, men samtidigt känns det som att det går segt. Längtar efter lill trollet i magen ibland så jag tror jag håller på att bli galen. Fem sekunder senare inser jag att det är okej att det är ett par månader bort fortfarande. Jag menar, det är mkt som ska bearbetas, inhandlas och informeras innan trollungen tittar ut. Och det är ju bara nyttigt :)
Imorrn är det dags för besök på mvc. Har inte vart där sen inskrivningen så det ska bli kul :) Vet inte hundra procentigt riktigt vad mötet innebär förutom prover och liknande, men det lär juh som sagt märkas imorrn :)

Annars rullar som sagt dagarna på. Skrämmande fort med tanke på att man egentligen inte gör särskilt mkt vettigt om dagarna. Har funderingar på att börja simma, dock faktiskt inte bara för att roa mig själv utan för att min rygg håller på att ta kål på mig och bättre lär det ju knappt bli. Jag menar jag lär juh inte direkt gå ner i vikt närmsta tiden :O Jag och min cp rygg!

Idag har jag förövrigt vart lite kreativ och städat och möblerat sovrummet. Var på dollar och inhandlade gardiner och lite annat. Blev mkt nöjd med resultatet! Blev lite sommar fräscht :) Temat har tidigare vart rött men nu bytte jag ut det till beige och vitt, lite mera ljusa färger :) Även Mattias vart nöjd så det var ju pricken över i:et :)
Ska bege mig på en sista toa visit och sen kastar jag in handuken för idag, lr inatt. Lr jaa..Godnatt :)


Reslutatet :)






Sötaste!

RSS 2.0